用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單)
樓主: regina2001
go

Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單) [複製鏈接]

係wor, 好彩你提起, 呢個星期要去買  唔該晒.

原帖由 hi_cheukyi 於 08-11-6 11:10 發表
各位媽咪下個禮拜氣溫會趺到得20度左右,

你地買左冬季校服未呀?
會唔會下個禮拜換冬季校服?

我諗住星期六同阿囡去買,驚佢依家個套頂唔順 ...

me too. 今日去買衫真係好多人, 呀囡又唔耐煩~~, 件恤衫我買咗17碼, 都好大件, 條裙8碼23~~ 運動衫22碼就岩岩好,我都怕縮水 個售貨員話大一個碼會好大, 件校褸真係好大件.. 所以未買

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-11-8 18:04 發表

我今日都去買左~~係超級多人 迫到饅頭係咁叫好辛苦~~
我買左件恤衫太大件=.=己經叫佢比細一個返黎著大到...我諗住恤衫自己再出去買過大果件留返下年睇下岩唔岩~裙就長到落左小腿 自己車返短佢~~運動衫就岩岩好 但 ...

我都比佢老點買咗2對sock, 真係無諗過要$28, 諗住$1x 唔洗周圍搵, 因好少藍色scok. 明天重要去換衫.

你地明天換唔換季呀?天氣都幾涼wor

原帖由 Pui_Pui 於 08-11-8 23:58 發表

今日6點去OK wor, 一去到已經有人serve 我地...校裙我個囡著21.5碼乍,佢話到膝頭就岩wor,所以我冇買大d 呀,不過佢d 襪就真係貴呀...$28 對:;pppp: 仲貴過瑪莎d 襪呀..又唔係好靚又唔暖,比佢地說我買o左2對添...但 ...

PuiPui,

我果日都試咗2個碼, 大一個碼唔係長好多,長小小only,但就闊身d, 我諗住入面可能會著d厚身衫,所以買大d. 咁啱隔離有位太太幫囡囡買校裙, (唔知係邊間)但條裙巳經過咗膝頭好多,佢重'嚴'短 又問點解我地條裙咁溥同咁短
校褸暫時無晒s碼, 想買既就要遲d等返咗貨先有

原帖由 Pui_Pui 於 08-11-9 23:39 發表

c 啦...咁我洗唔洗換大一個碼呢?? e+條裙岩岩及膝乍,出年都可以放腳,k3可能唔岩架啦bor...

今朝都好凍wor, 件夏天裙咁薄, 一陣凍親點算? 而且冬天條裙都唔係好厚!

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-11-10 13:21 發表
你地今日返學換左季喇??我冇同佢換呀~因為件恤衫太大喇~同埋唔知學校比唔比換呢~勁涷呀陰公~我比左條冷褲仔佢著係底 跟住校樓入面件抓毛衫加冷衫做外套囉
我呢頭又買唔到sock褲  一陣去吉之島睇下先~~
...

because you are living at "rich-woman district"   so you cannot buy such 'cheap' things.

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-11-10 18:04 發表
聽日著運動衫可以同佢換左先
星期三我諗冇咁涷掛 我買唔到blue色sock褲 買左白色係吉之島~比佢著住先啦唯有~
我媽係屯門幫我買左一對藍色長sock 佢話係15~1x碼 應該岩喎~佢話試左先再幫我買多幾對~~恤衫佢又係屯門買 ...

Good morning all,

星期三又凍番啦, 未買校褸.... 點算?!

原帖由 hi_cheukyi 於 08-11-17 11:11 發表

真係冇辨法,惟有盡量搽多d 野啦!!

我買到藍色襪褲,$29蚊一對,係灣仔個老板話唔會起毛頭,(唔知真定假),又話襪頭冇逢,唔會著到隻腳仔痛喎,不過我試過唔"吉"手,都ok啦,今個禮拜又凍,好彩買到 ...

我真係好失敗....我未見過呀囡著冬季校服

原帖由 Pui_Pui 於 08-11-18 12:35 發表

我都係叫姐姐同阿囡著長袖底衫打底....

請問你地....覺唔覺件恤衫領好低呀....好易突出件底衫(一陣老師又話有礙儀容 )

winchoy16888,

今朝做懶瞓豬,唔知醒呢.... 不如問下ms yim 可唔可以遲30分鐘上堂, 我囡都係懶瞓豬黎架! 可以比佢瞓多一陣, 橫掂唔洗趕住走!

原帖由 winchoy16888 於 08-11-18 17:23 發表
我個囡比較有肉 所以冇呢個問題

"等星期四幫佢影相" - very Good! Thanks in advance.

Who is 兆喬?

原帖由 winchoy16888 於 08-11-18 17:44 發表
August07,
         都好喎‧星期四兆喬都上‧如果佢又上即刻同miss yim講先

好野, 又多1 個同學仔!

尋晚囡囡講咗好多野我聽, 包括hei tung受傷過程, 佢地上普通話 hei tung 要媽媽倍... 你地去咗食意粉, 佢飲咗小小豆漿等, 真係好攪笑...佢重話hei tung係細bb, 我要照顧佢, 因為佢自己巳經唔係bb啦

原帖由 winchoy16888 於 08-11-18 18:12 發表
同班同學小貓組‧問過両位小姐話佢又好乖架

饅頭媽媽(町),

我地返平日是既上午, 你囡係未上午班, 不如join sat 既ballet呀, 好好玩架

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-11-22 17:30 發表
仲有冇位呀 可唔可以JOIN埋架HEHE~幾錢一個月呀?
^^THANKS~好多問題TIM~我住紅磡果邊應該都近掛~HAHAHA~

可唔可以post 個題目出黎, 我唔記得帶返工搵料, 因我屋企printer 壞咗!!一定要係公司print. 唔該晒!

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-11-27 22:35 發表
我個囡搵左個攬比個蛋 又用毛巾墊住...
今日比左樣功課 唔知點攪....d功課係我地做架~hahaha~
要做蛋既實驗 頭都大 咩叫蛋的實驗~~
‹ 上一主題|下一主題