用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 「家長發問及閒聊區」舊文章八 (07年12月-08年1月) ...
樓主: Odin
go

「家長發問及閒聊區」舊文章八 (07年12月-08年1月) [複製鏈接]

醒目開學勳章

其實係咪 La Salle is something more就唔知,但聽d朋友講,佢o地d小朋友o既小學都唔弱(壓力)!  

其中有兩個讀緊兩間唔同官小,小一每星期有中英數小測各一,下學期仲要每星期做剪報report,其中一個仲有d古怪功課e.g.要解"姨姨"o既meaning......

總之而家d小學就

至於exam.,"太子"一d都唔驚,因為佢今次係第一次(唔計上次test),唔知考得差會點。雖然上次test已經差,但冇report,佢唔知死。
咁樣,我呢個陪讀書o既"太監"就急死。

睇下d Reader課文啦仔----(15min後)"睇晒o勒!"
寫下d 中文生字啦仔 ----"唔駛o勒,我識晒o勒!"
咁默下啦仔----"唔好背默啦,咁多!"
咁默下生字啦仔----(默了一課生字後)"媽咪,唔好默住啦,我好tired呀!"

結果,我d鬧仔聲連對面屋都知佢exam.
睇怕今次d成績都

[ 本文章最後由 luvbobo 於 08-1-4 05:01 編輯 ]

醒目開學勳章

回覆 #662 DOUGLASMAMA 的文章

有冇得補考就唔知,你不如send個e-mail俾miss.
但我個仔話有個同學昨日及今日都係學校嘔,今日老師都有話佢,咁都仲返學...
‹ 上一主題|下一主題