用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 會讀2010 K1報到區
樓主: lenny1130
go

會讀2010 K1報到區 [複製鏈接]

你地收到金巴倫信未呀? 6/3要返去買校服..我諗叫做註冊掛...因為唔去當你放棄學位...
啱啱交完PN既學費...又見到要交錢...突然覺得好窮...哈哈哈~~~
你地幾點鐘呀...唔知有無分幾段時間呢? 我係11:30-12:30既時間呀~~

吓~~唔經佢買...咁係咪到時出去搵番呢間校服公司買呢? 其實校服都唔係真係太貴...不過諗使唔使校服同運動衫都要兩套咁多...因為夏天衫好快乾...冬天就可能會要兩套...所以如果可以買少一套又唔同...因為著完一年...下年都好大機會唔啱要買過啦..

咁係咪好多媽咪都等緊其他KG result...所以未必會去註冊呀?
仲有會去既人又會唔會俾茶點費用...因為知道可以小朋友自己帶茶點...唔要學校供應!

我過年前打過去問...佢地話學校既茶點都係要訂既...所以如果之後先話join訂會好麻煩...而且一般小朋友無食物敏感都係跟佢地食茶點喎...所以我都1516...

其實我比較concern係如果小朋友返到學校見到大部份既同學仔都食學校...佢無得食...會唔開心...
加上要每日諗唔同野俾佢帶返學校都幾頭痛...我諗自己帶都係乾糧多啦...包呀...餅呀之類...哈哈~~~可能我懶唔想諗帶咩野食返學校...

唔知有無人會點都跟學校茶點呢?

我會去呀...不過諗緊交唔交茶點...校服如果唔想煩就會即場訂住一套先...唔夠先再算...

其實照我所知佢咁早...除左想知邊d人真係會讀之外...主要係因為佢收額超額左...特別係am班...(eg. 100位...但係收左deposit可能收了120小朋友)...咁佢要早d confirm邊d真係唔讀純留位既...
而且佢係早過sc, kv, etc既學校收人...好多之後第二間收左交左錢其實係唔讀...我又覺得ok既...
‹ 上一主題|下一主題