用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日民x面試不吐不快
樓主: laikaka
go

今日民x面試不吐不快   [複製鏈接]

話說我今朝一早帶啊女去呢間大受歡迎嘅民x interview,係外面排隊之際啊女忽然話要weewee,我立刻帶啊女上前問係門口嘅老師借洗手間。點知比老師們一口拒絕,佢地仲好有心咁建議我地去要成10分鐘步程嘅九龍城廣場。我當堂O咀,因為我無諗過被拒絕,之前去st貓&高主教遇到同一情況都有老師幫忙借用洗手間。我心諗唔係呀化去咁遠?一來一回都遲到兼瀨咗啦,我地又唔係白撞洗唔洗咁絕情呀!真係好嬲,唉,唔係為咗個女,同埋唔想白費老公之前排隊交form嘅心機,我真係唔會忍呢啖氣!阿女忍唔住要瀨片都冇辦法,好唔開心
   6    0    3    0

回覆:今日民x面試不吐不快 ...

阿女忍唔住,好彩有著片咋。平時去街唔駛著,去到邊借到邊㗎啦。唉...對間學校有啲失望。

係呀...真係幾難受,可悲嘅係當時係有4-5個老師,冇一個願意伸出援手。

回覆:inamoriizumi 的帖子

嘅然咁近有公廁,而佢地又咁堅決唔外借洗手間,點解唔整少少圖示係門口,等我哋呢啲唔熟路嘅家長唔駛咁無奈吖。仲叫我去九龍城廣場,玩嘢咩!

曾經有post話間學校啲老師有愛心,而家先知道實情,總括一句,呢間學校食之無味棄之唔可惜

回覆:babyck 的帖子

我諗有好多人都有同我哋一樣嘅遭遇...

回覆:kongman 的帖子

他們只是沒有思想,盲從上頭指示的機械人。

回覆:manyjennifer 的帖子

我個case同你唔同,係出面排隊時被reject嘅,入到去係可以借,但critical timing 已過,之後再借比我都冇用。Anyway,我只係好不滿學校呢個安排,所以想同大家分享下,並不是想造謠,因為根本係事實。間學校好唔好,大家會否選讀,絕對唔會因為佢安排得唔好,interview 內容刻板而改變。希望大家唔好用陰謀論嘅角度去睇呢件事啦....world peace

kufubaby    發表於 13-11-20 22:31
‹ 上一主題|下一主題