用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 宗教5分咁容易可取?
go

宗教5分咁容易可取? [複製鏈接]

troublegod 發表於 15-9-22 10:26
我反而有個疑問?其實真係有咁多小朋友有宗教分? 特别天主教,可以做到受洗要事前做好多野先得 伽woh

...
人地一早計劃好嫁啦!
而且, 聽聞有少部份教會既神父, 係可以作"特別安排"俾兩歳至五歳既小朋友洗禮

babycat9001  洗唔洗比錢架...  發表於 15-9-23 09:51
mayyylai    發表於 15-9-22 12:10
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

MimiCactus 發表於 15-9-22 11:15
因有家長放暑假帶埋仔女跟賓賓姐姐回祖國。菲律賓國敎是天主敎,而佢地國家慣性收規,要攞張領洗紙有幾難。 ...
自從幾年前某幼稚園攪咗個公海洗禮團見咗報之後, 香港天主教區已經出咗聲明話唔接受香港地區以外既洗禮証明
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題