用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Band 1 尾, Band 2 頭
go

Band 1 尾, Band 2 頭 [複製鏈接]

mcl203 發表於 16-4-25 18:27
我小朋友早陣先話我知...佢有同學入左...但肯定唔係B1
但有幾大機會我就唔知了 ~~~
其實除咗考得最好和最差個幾個, 其餘既根本無人會知道自已真正係屬於邊個Band, 所以話自己係B2生入....

可能係中學考得唔好, 咪話自己其實係B2生囉
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

王家爸爸 發表於 16-4-26 13:29
嘜依家仲有學校只睇成績既咩?升中試年代已經過咗好耐啦!
我相信無, 因為至才要睇多一樣嘢: 操行!

話說今年以前張祝珊自行不設面試, 如果唔睇成績, 咁睇咩呢? 莫非時辰八字? 定係有冇位姓梁既老豆?

王家爸爸  連張祝珊現在都要面試。  發表於 16-4-26 13:35
王家爸爸  特事特辦   發表於 16-4-26 13:34
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題