用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 想知將軍澳慕德 VS 呂潤財2間邊間比較好? ...
樓主: kathrynling222
go

想知將軍澳慕德 VS 呂潤財2間邊間比較好? [複製鏈接]

Poyau 發表於 22-12-3 11:54
DSE 王華湘 > 慕德 > 呂潤財 > 甲子 ?
甲子應比呂潤財好
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

eit2003 發表於 22-12-3 12:02
哇!麻麻地!
估算 5科22分以上成績比例: ~3%
到底呂中成績,係受結龍所累定係本身教學問題呢?
呂中已同相關小學脫龍,日後又能否提升成績呢?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Poyau 發表於 22-12-3 16:39
甲子疫情下表現似乎不及呂潤財?

呂潤財
原來甲子都差了
呂同甲都得番鄭裕彤3/4年前既水平

LOKLOK89 發表於 23-4-26 10:19
校網公佈有50%的華湘人總成績達到20分或以上,即相等於學生在5個科目中,考獲4等或以上。 ...
問題係"總成績"係計幾多科?
5科20分,平均每科有4
6科20分,平均每科係3多D
7科20分,平均每科係3

王華湘最大問題, 收咁多B1同B2A學生,英文科4+仍然長期低過全港平均

‹ 上一主題|下一主題