用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 私校收左,今日收到政府小一入學組既信 ...
樓主: HowHowHow
go

私校收左,今日收到政府小一入學組既信 [複製鏈接]

大家睇番舊年類似既討論:
http://www.edu-kingdom.com/forum ... ight=SFA&page=1

我建議大家去教育局問清楚唔交會點. 如果唔交當你唔抽, 而你又唔想抽就當然無事啦, 如果唔係既話, 後果可能會好嚴重......

假設你註冊咗救恩, 一心唔諗住抽奬, 但懶唔覆教育局. 點知教育局當你繼續玩大抽獎, 跟住通知番救恩, 然後你就無咗救恩個位, 但又無去大抽獎喎...... 結果.............
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

禮賢, SFA, 德雅, 培道呢D大方既私小, 預咗你抽, 放心回信, 唔係如果教局做法同你估計唔同既話, 幾大件事.

而且, 教育局其實係要用呢D資料而估計定那一區是否有足夠學位, 那一區要借位. 你地一時既懶惰, 可能重會影響好大
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

baubaulee 發表於 14-12-18 18:11
首輪有offer已經註冊,SFA又已經交留位費,可以唔理封信嗎?話會通知SFA我們已註冊津校!

...
咩叫首輪已註冊?SFA一向俾你抽獎,無問題

ckh311 發表於 14-12-18 18:32
我估佢首輪意思係24/11自行放榜個次掂咗
呢封信問仲抽唔抽奬,自行註冊咗應該唔會收到呢封信,因為一定無得抽
‹ 上一主題|下一主題