用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會九龍灣基樂小學 聖公會九龍灣基樂小學
樓主: BO_BO
go

聖公會九龍灣基樂小學 [複製鏈接]

EXAM

各位媽咪

下星期考試啦, 大小朋友一齊努力!!!!

thunder_bunny,

恭喜你囡囡有這樣好的成績!!
你所說, 覺得"佢地"好想迫d 學生, 我也很認同你的說法, 竟然已經選擇了呢間學校, 大家只有繼續努力撐下去吧!

原帖由 thunder_bunny 於 09-7-14 14:50 發表
haha 事實??
就係比心機, 唔好玩
最好小朋友本身記性好 ~~

我女總算無驚無險過左小一
LAST SAT. 返去拎成績表, 好OK啦
考全級25, 中文全級14, 英文全級7, 數學同我一樣渣d, 58
全級114人

我唔會要佢100, 7/80 可以架 ...

Sami,

冇呀, 被人飛左出來, 問題出左係上學期, 佢大趺數十名(不是數名), 下學期努力追回, 欠數名才能直上, 不過都好的. 上學期衰左時, 跟以前的班主任和數位老師談過, 想找出原因為何下跌那麼多. 總結都是...阿囡唔讀果班, 可能係好事, 因為依佢性格係唔多適合呢種方式和環境下讀書, 而佢和我都冇禁大壓力!  你呢, 你阿仔一定是直升啦...???

原帖由 Sami 於 09-8-16 21:04 發表
BO_BO,

你囡係咪直升呀?成績OK嗎?

sami,
ha ha 我阿囡冇晤開心, 反而好開心!  未考試前, 我叫佢勤力d, 不過要考41-49名, 比我說中, 佢係呢個range!  最開心係可以離開果班!  我地拎完成績表, 立刻馬上慶祝, 明年的事再算吧, 不論成績, 阿囡都說明5.6年級要係同一班, 唔要再入翻去果班!!!

原帖由 Sami 於 09-8-17 14:21 發表
BO_BO,
唔緊要喇!唔係果班真係應該會冇咁大壓力O既....如果黎緊成績好, 再下一年都可以去返果班, 最緊要你囡冇唔開心啫.....

我囝都係果班...........最後一年係基樂喇!

...

sami,

pls check yr pm!

jimsalad,

謝謝你ar, 今年係有點被迫... 我連自己都沒有投自己呀!

原帖由 Jimsalad 於 09-10-13 20:22 發表
BO BO
我會投你一票

被迫係因為我個囡想我參加, 佢自己幫我"TICK"...

原帖由 Jimsalad 於 09-10-15 21:14 發表

"被迫"? 此話何解? 得閑至講o黎聽o下喇.

原本我一早填好咗放定o係書包, 見手冊都有寫叫'明天投票'o甘, 但大哥竟然忘記交表, 佢見到有得玩就會乜都唔記得. 我投晒降... ...

除左小朋友要努力, 我地家長也要努力... 阿媽真係唔易做... ...

原帖由 laips 於 09-10-31 10:53 發表
下星期測驗好辛苦,中文問卷六頁有排讀,英文要串字,常識寫字,都吾知溫那科好

下星期考試啦, 各位努力!!!!

Sami,

HA HA 比你發現左, 通常考試前個個WEEKEND我都被迫係屋企, 監督公主讀書... ... 所以比較無所事事便上網LAW...

你囝囝上次呈分得唔得呀??

原帖由 Sami 於 10-1-11 17:50 發表
BO_BO,
次次考試..你就會出現。你同你囡都要努力呀....
我囝聖誕前已經考完lu......

原帖由 滔滔媽咪 於 10-3-4 10:46 發表
您們好...
小兒會今年9月入讀,想請教一下,8月底是否會有"適應班"?另外,上學期考試,是聖誕節前或後呢?

9月開學第一個星期是適應期, 全校都只是翻上午, 中午也回家食飯, 不用在學校食飯. 另外, 學校會安排一個高年級同學照顧一個一年級的新同學(1:1).  上期第一次TEST是在11月初, 不過P.1是不用測的! 而上學期考試是在1月初, 一年級是要考的, 不過不計分, 當是MOCK EXAM.
‹ 上一主題|下一主題