用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1 (沙田區) - 點擇好?
樓主: S-Kwok
go

K1 (沙田區) - 點擇好? [複製鏈接]

HI Poison
我想請問下你沙田明愛幼兒學校, 你點睇? 呢間好唔好, 是否傳統教學? 你認為課程深唔深? 如同榮光比, 邊間好d? 請你比d意見我, 謝謝!

Hi Poison

請你幫忙分析下沙田明愛幼兒學校, 比d意思我, 我想知這間學校是不是活動教學, 同埋同榮光相比, 那間會好d? 謝謝!

Hi Poison

謝謝你的回覆, 但我還想請你幫忙分析及比d意見我, 其實喺咁的, 我大仔依家喺讀緊明愛, 但我就唔知佢的程度是深定淺, 之前我仔向榮光度讀n1的, 因為貪呢度校舍大, 所以先轉呢度讀k1, (榮光未搬前都幾細), 而且呢, 我唔喺好知活動教學的模式喺點樣, 所以我唔識得分別到底依家呢間學校好唔好, 不過我心思思想幫阿仔轉返去榮光, 因為明愛梗喺有d嘢令我好唔滿意, 加上, 越來就越覺呢度冇普通話老師, 冇註校護士, 冇外籍英語老師, 感覺上好似差d咁囉, 所以想請你幫我分析下, 明愛的課程比起榮光來講, 會是深定淺? 因有人說過榮光課程太淺, 喺咪真的? 請比d意見我啦....thanks!

原帖由 poison 於 10-5-13 01:17 AM 發表
Hi TOTO0925,
沙田明愛幼兒學校是區內全日制幼兒學校的搶手貨。因它校舍大,價錢亦算合理。它亦以活動教學為主。校長十分親切。她們會以大書籍教小朋友。部份書籍是來自台灣,所以坊間較少其他幼稚園採用。因為全日制,會 ...
‹ 上一主題|下一主題