用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind pm classmates
樓主: 得巴
go

Keen Mind pm classmates [複製鏈接]

好高興又開左個PM的topic.(之前果嗰係KM嗰討論區裏面)

我都好想同其他家長可以多聯絡, 因為阿囝把口唔講學校的事.(好彩班主任有時都會報告佢在學校的情況).

我囝囝係N1BP . 我哋都會去親子旅行.

原帖由 LMCK 於 10-2-18 17:46 發表

似乎有好多都係N1C班的家長喎.  唔知上到K1大家又會唔會係同一班呢.  

你地有無join親子旅行呀, 到時又可以傾下計.

Hi, 子澄媽咪,

我囝囝係Ian, 同子澄一班, 綠組:) .

原帖由 ashly11280 於 10-2-22 17:45 發表
大家好! 我係N1BP 子澄(ashley)媽咪

littlefishmon,

我囡囡表達能力好好啊! 我囝囝不說學校的事, 所以我甚麼都不知 .

你囡囡講左有關學校發生的事, 你記緊要告訴我哋, 比我哋都知多哋  .

原帖由 littlefishmom 於 10-2-22 23:07 發表
我個女好管家婆, 佢好鍾意話俾我知邊個小朋友喊, 之前你地做學校花市義工時, 就話俾我知柏禧見到媽咪, 跟住媽咪走開就喊, 好似今日佢又話俾我知柏禧喊,  不過唔知係唔係既,  其他就唔多講。 ...

Heidi媽, 子澄媽, Hugo媽,

好開心可以係哩到相認! 到下星期五我哋再相見, 我可以唔駛贛居居唔識其他家長.

子澄真係記得Ian啊, 真好!

原帖由 ashly11280 於 10-2-23 18:13 發表
halo heidi媽 Ian媽, 子澄有時會提起你地兩個仔囡ga~

Heidi 媽,

我之前都有諗 "大肚腩"="大肚婆". 真係你!

恭喜你生左囝囝, 有個 "好"字啊! 湊得辛苦嗎? 我湊Ian初生時比湊佢家姐辛苦幾倍.

返工未? 新工人好嗎? 我哋下星期五傾餐飽吧.

原帖由 babellt 於 10-2-23 16:36 發表
Ian mami,

我係Heidi媽咪呀..... 你好嗎 ??
我坐完月啦..... 好想快d係picnic day見到你同其他mami吖.
阿女尋日自己玩玩下, 先講龍馬精神, 身體健康!!
遲唔遲d 呀.... 呀女..... 新年又唔見你講....:nothi ...

我囝囝2月生日, 星期五我會請小朋友吃士多啤梨(希望佢哋鍾意啦), 因為已有家長帶蛋糕.

原帖由 babellt 於 10-2-23 16:39 發表
今個friday 係birthday party....  好開心呀....  唔係2月生日, 係咪都唔駛穿背心校服呀 ???

Doris,

我囝囝又同你囝囝一班啦! (我想基本上都係升上同一個班.)

原帖由 Dorisdoris 於 10-8-2 07:34 發表

我小朋友原本讀N1BP,K1會讀番B班(K1BP),暑期班會讀最後四星期,現時返SUMMER COURSE好開心,返回地下自己班房及班主任Miss HO

Hi, Doris & Ashly,

阿仔未影相, 開學先交.

我1/9, 2/9都會陪阿仔上堂, 佢係 B組時段. 你哋呢?

回復 158# Dorisdoris 的帖子

Doris,

Replied PM.
‹ 上一主題|下一主題