用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 射鵰絕跡咗圖書館好耐
樓主: tutik
go

射鵰絕跡咗圖書館好耐   [複製鏈接]

自從電視劇播放,所有館內書架都係空架!連網上書店都冇貨(實際又唔想買,睇完又多套書响屋企,掉又唔捨得)。哩套我又唔想要簡體,雖然以前買唔少。
冇結論只有等。
   0    0    0    0

retriever 發表於 17-7-15 14:46
點解D 人咁跟風。

其實我都覺得係悶,不過呀仔去完文化博物館個金庸館就話想睇,咁我地咁又係跟風囉。
不過小朋友睇書既喜好真係有個pattern. 上年9歲迷上偵探小說,今年10歲愛上恐怖小說,無意中比佢發現向達倫zombie系列(6册),幾日已睇晒,所以我真係唔會買,邊買到咁多。

chanwendy 發表於 17-7-17 10:06
我都個個星期去圖書館等, 唔想專登買套書, 唯有繼續等, 係怕等到開學都未等到咋.  早兩日見到有返第五六卷, ...

今日預約都去到44,見到都唔開胃!放棄了。

IloveJJ 發表於 17-7-27 11:13
買kindle睇啦!
去借既話,睇得第一冊,又要等第二冊…睇開又要睇其他,我舊年買kindle,$8xx,仔睇晒《射 ...

啱先浦番過泥!係呀都諗住買,見你仔之前睇修煉,我又借比仔睇第一集,佢好鍾意,想借第二集又係預約中,等呀。。。
kindle 水貨去黃金買嗎?然後點揀書download 架?我仲管得住佢睇乜嗎?
我仔ADHD架,暑假要按排好多運動比佢,又籃球、羽毛球、游水,camp, 剩下時間在家又睇小說同温習,佢唔使停,真係服咗佢。

IloveJJ 發表於 17-7-29 22:37
我响深水埗紅葉書室買,佢俾咗一啲網站我,不過我都唔係幾識,都係去「好讀網download喳!你去kindle個帖睇 ...

請問kindle 睇到繁體書嗎?見好書網可以download 既格式唔同kindle 既,應該點用?

囝囝爸 發表於 17-8-16 14:20

android 手機 app :

多謝幾位教路,雖然未係好明,不過會慢慢試。

補充:剛買到手,PRC 下載射鵰,真係好快就down 咗,極方便,買得遲!
‹ 上一主題|下一主題