用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園凱帆校N1召集
樓主: bbkitko
go

學之園凱帆校N1召集 [複製鏈接]

大家好,我囝囝係凱帆 PM CLASS,寄左信去轉 AM CLASS,希望成功啦 ~

Hi Julitham 你好,我都係住荃灣架 !

校車 $740/來回, 我問過今年既下午班係 12:30 係麗城上車 (1:00上堂),不過只可參考,因為每年會睇學生路線而更改。五月註冊時,要攪埋校車 !

原帖由 Julitham 於 10-4-8 17:56 發表

thanks Freesia_cat!
我應該要囡囡坐校車, 唔知車費(from 荃灣)大約多少呢

校長一講問題,我個腦都未轉到就已經有二個家長搶答,我冇機會出聲呀 ! 之後仲好擔心,以為呢 PART 都會計分,好彩最後都收我囝囝咋 ~

原帖由 Freesia_cat 於 10-4-9 16:21 發表
我想問各位有offer的家長,在同校長面談時,係咪都有答過問題呢?

我同bbkitko一樣,都係第一個答問題的家長,不過因為條問題較深,其實答得唔係太好,都擔心過會唔會影響傲宏,擔心左好耐。後來都同過其他去過學之園面試的家長傾過 ...

70幾歲又可能會辛苦D,仲要係商場等,一日半日都OK,但長期應該幾辛苦,至怕小朋友要扭抱,一個人仔再加埋個書包,都幾甘 !

如果公公想多D時間陪個孫,可以考慮一程自己湊,一程坐校車 ~

原帖由 Freesia_cat 於 10-4-9 16:16 發表
bbkitko:

其實我唔係住美孚,而係我父母住美孚,傲宏日間留在我父母家,所以如要乘校車要找美孚的。

我仔讀下午班,上車時間應跟你不同,不過你知唔知校車上落地點?

我仲struggle緊傲宏乘校車定由我爸湊返學放學好d,我爸其實想 ...

我囝囝係 0801 大B

頭幾日可以跟車又幾好喎

原帖由 bbkitko 於 10-4-12 13:08 發表
傲宏媽媽:
我起初也有擔心校巴保姆問題,不過打電話去問過校巴公司, 職員話頭幾日大人可以跟車. 到時再睇下個情況.

我打算五月註冊果日帶埋囝囝去,等佢睇下佢將來既學校 !

佢依家插班讀緊 N,開學時都喊足二星期,希望佢八月番學之園易適應 D 啦 !

原帖由 Freesia_cat 於 10-4-12 13:27 發表
昨日我開始找一些學之園的圖片,包括幼稚園提供的介紹資料俾傲宏睇,一邊同佢講呢度係佢日後上學的地方,要著咁樣的校服,會有老師同埋有好多同學仔同佢玩....... 佢睇到好開心,睇到唔捨得放手。

我諗可能遲d會帶佢再參觀下 ...

只有紅磡果邊先有全日班

原帖由 hellomiffy 於 10-4-22 14:57 發表
佢係咪無全日班架?

我今朝都註左冊喇 ~
仲即場簽晒D回條 & 訂校服,不過每款只係訂左一套,如果唔夠遲D先去太子金綸再買。
校車回條冇帶相,不過職員話遲D10張校服相片時補交都得。
不過唔記得問穿咩顏色既鞋襪添

73日見呀大家 ~

回復 4# Freesia_cat 的帖子

我囝囝係 PNC 班白兔組

請問 LH 網頁邊度有體操歌 ? 我搵唔到

原帖由 Freesia_cat 於 10-8-21 11:25 發表
昨日同傲宏一齊睇LH網頁唱體操歌,傲宏好開心咁跟住唱跟住跳,雖然咬字唔係咁清,有d亦唔記得點唱,但見到佢好開心咁,我可以感受到佢返學有幾開心!

我媽仲特登要我把website link及歌詞等轉給她,等佢學唱,平日可以唱俾傲宏聽。 ...
‹ 上一主題|下一主題