用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2010-11 小三家長入嚟傾吓
樓主: Derdad
go

2010-11 小三家長入嚟傾吓 [複製鏈接]

如果星期五打風不用上學, 那麼中文科測驗會改為星期一 (25/10) 還是改為 29/10 ?

原帖由 Derdad 於 10-10-21 09:13 發表
會唔會有媽咪博吓星五考唔到中文,而依家就即刻改溫其他科先呢?

是呀 ~ 今朝涼左好多, 記得幫阿仔著返件外套  ~
昨日寫左手冊話如果打風就順延, 不過今日應該都是掛不成, 測驗如期舉行 ~~

我都係咁話, 快快趣趣 test 完就最好, 我阿仔仲要最尾果日生日, 延期就無癮 ~

26/10 同 2/11 都無ECA , 因為 2/11 要去旅行 ~

原帖由 GogoCheung 於 10-10-22 11:53 發表
照正常咪仲好, 早d考完, 早d了左件事, 我個仔好怕要延期, 便服日都要測驗, 就好無引
但唔明, 點解今日無ECA, 但明天的ECA又照常.

我睇 school calendar 是 2/11 去旅行, 但我是 p.2 家長, 也未有通告, 我估未派呢....

是呀, 我阿仔是細仔, 真是差d, 好多野唔明白, 所以其實同大仔有一定程度的差別 !

原帖由 GogoCheung 於 10-10-22 16:42 發表

乜11月2日去旅行, 點解我個仔仲未有通告, 唔通佢又唔見左.

你個仔係細仔, 讀得辛苦嗎?

Dear GogoCheung,

多謝你呀 ~ 希望佢大d 會好d 啦 !

ahpei

原帖由 GogoCheung 於 10-10-22 18:49 發表
咁, 你同亞仔都要加油, 比心機, 我相信到高小, 差別唔會咁大

It was start for P.2 first term.

ahpei

原帖由 bbAvalon 於 11-1-6 12:30 發表
I want to ask when the student start to learn Multiplication?

In 2nd term of P1 or 1st term of P2?
‹ 上一主題|下一主題