用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海壩街官立小學 十萬個為什麼
go

十萬個為什麼 [複製鏈接]

回復 1# Lovely媽咪 的帖子

唔怪之得舊年有d家長死都要入語文班,入到就打去問校務處到嘈,至於標籤問題暫時ok,可能同學才4年級,下年就唔知.
但至於飯啇,我也抽不中試食,小兒也覺得極難食好彩未至於病

另外有好多學校都係將人地既榮譽貼響自己既臉上,我覺得出奇
反而為什麼上台領獎既會突然由男變女?實在太驚嚇
語文班安排嗰d老師,有好有唔好,有d書未教完就考試,考嗰科前一天都要趕埋d作業(當日考緊其他科)當然部份老帥都好有heart 希望明天會更好

回復 1# kiukiuleung 的帖子

增潤課程~我一直以為頭15名才入?唔係咩?
說真的學校教d嘢不多,我都是不停support佢,補習再加專科班.單靠學校教嘢唔掂,到升中咪出事.....我都想佢升中冇咁辛苦 .(纯粹個人意見)

回復 2# KK168 的帖子

("中文大學資優課程" 果次都有出通告架, 列明要 1-20 先可以有)...是否高年級才有,我冇乜印象喎!!
至於增潤是有派通告例明乙類005,除非滿分嗰位放棄空缺就由後補名單補上.
我個班就有位滿分唔參加,她話個課程冇乜用

oh i see,另外有時發覺某d活動,到完show後,post d 相出嚟我才知道有這些活動,出show d 同學嚟嚟去去都嗰幾位,冇做開嗰d就一直冇!我想個個家長都想小朋友乜都試吓,唔試點知唔得呢!!就算語文班與否都一樣,費事再train過啩

原帖由 KK168 於 11-7-14 14:02 發表

增潤其實真係無咩用, 人地去問點解會無份都唔係想參加, 而係想睇下佢會點答之麻

回復 1# Lovely媽咪 的帖子

「求人不如求己」講得好!!!我會牢牢記著,雖然我對學校某些安排不滿,但我跟之前一樣對海官有"其望", 現在要加緊努力,迎接呈分試.哈哈哈力爭上游,趕做第一類學生!!!!!!
           「求人不如求己」

‹ 上一主題|下一主題