用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基灣小學 西灣河基灣家長請內進-Part 2
樓主: sandylaw
go

西灣河基灣家長請內進-Part 2 [複製鏈接]

原文章由 Xanthe 於 07-9-4 14:09 硐表
傳聞默書會一齊當日考,數學+常識一日!(只是參考)

我哋之前話考試時間唔係好夠, 因為高年級好多野要寫,咁會5會加時呢? 難度普通話都好似其他科係之前或之後考??最好係之後啦你明啦. 剛開學知道校長老師都好忘但我哋會其待你了解後逐一解答...唔該哂

原文章由 AndyRain 於 07-9-4 14:26 硐表
為什麼你們聽到新老師就咁驚呀??? 我個人覺得新老師未必唔好的. 又或者多舊老師走未必唔好的, 只要走的是 B貨那就無問題啦. 你地都見到新校長入左黎都有進步啦.  可能走既老師係與新校長既想法不同, 所以轉校而已.   ...

我哋要靜觀奇變

Xanthe,
點解?? 亞仔就係1C班, 可唔可以講多啲.
重有係星期五嘅時間表一科堂差唔多要帶哂啲書+期他功課等等好重ga ma 重要上四層樓都唔明點解咁編 上年大仔又係咁明明放早啲理應帶小啲書, 點知重要帶多啲:tongue: 學校應該係編時間表時要留要吓堂堂都唔同就直接影響書包重量

BK 好煩, 打完又去唔到

Xanthe
想問吓李x雲老師係米科主任?? 邊科???
1C班啲老師點 望完好似1A最好wor點睇

原文章由 AndyRain 於 07-9-5 09:18 硐表
ffhhmama

死啦, 我尋日睇了他的手冊, 發覺原來考試係由11月6號開始, 撞到正佢考琴試呀!!!!!!! 我怕係要朝早考琴試就死火了, 唔知點算??? 我今晚找下張考試証再睇下係早上考定下午考先.

有無人知道若真係早上要考 ...

唔好太擔心住啦今晚睇吓點先, 試就一定要考左學校ge 先, 我比定考試局嘅 3628 8721你先叫佢FAX張表比你,如果真係撞到正睇吓改5改到呢, 不過要等兩個星期架:( 祝你好運

原文章由 Happyfamily 於 07-9-5 10:09 硐表
早晨!

好謝各位媽咪的意見, 感謝

xanthe, 我都想做家長義工, 可惜我要維持生計, 努力搵錢....

sandy, 多謝讚賞, 我小兒就係1b班.

我想問下有媽咪話1a班最好, 係精英班呀..

...

一至三年級係無分精英班ga,只係想知多啲亞仔個班啲老師係點...我個仔讀1C班,多多指教

原文章由 AndyRain 於 07-9-5 11:30 硐表
ffhhmama

唔該晒你呀, 我剛致電取form了.  等我今晚睇下係咪真係咁.........啱係朝早先!!! 麻鬼煩, 咁都撞得正的...........真係六合彩又唔見中呀!!!

你地發唔發覺, 今年好似少左好多通告呀???? 年年開學都填到手 ...

無留意tim, 喂! 少左mug 呢?  你有無睇過仔仔個班啲老師覺得點?我大仔個班幾好wor, 我幾鐘意MS. LEE 佢做野好認真同埋嚴謹等佢唔可以偷懶 今年都有兩科主科係佢教 , 沈晚大仔班主任重比埋電話我哋..正...正...

原文章由 Xanthe 於 07-9-5 13:55 發表
ffhhmama,

點解班主任會教2科主科?邊班呀?

誤會!誤會!係以前班主任. 咁arm 今年都有教佢...

Xanthe,

中, 英, 數, 常係主科arm 嗎? 我真係 我又攪錯

原文章由 Xanthe 於 07-9-5 15:32 發表
ffhhmama,

中, 英, 數, 常係主科arm 嗎? ==> Chi, Eng and Maths only.

噢! 我攪錯左. 我一直以為4科都係

AndyRain

點呀! 係米撞到正.....

Xanthe,

唔只星期五, 今日個書包都已經好重啦...佢只係ling 書同作業都咁重明天點算 原先新時間表時以為佢會連堂咁上課點知....會咁

Xanthe,

我想幫手小一食飯義工(一日可以嗎?可5可以安排去亞仔個班), 我想要多啲有關上述的資料,睇吓邊日時間訐可. Thanks!

另外點解今年係校網無將整個學期嘅校歷表post 出來ge??

原文章由 AndyRain 於 07-9-6 10:45 硐表
xanthe

請問: 英文  CB (O-Z)係咩功課黎架?

應該係Copy Book

原文章由 AndyRain 於 07-9-6 10:41 硐表
好彩............係下午5點鐘考!!!!!!!!!!真係一額汗.......差d唔見左$185.  好啦好啦, 11月8日考完試就可以真真正正放監了........全部野都考晒, 明年請早了. 哈哈.

而家開了學, 又無時間練琴及做樂理d野了...... ...

恭喜!恭喜!唔駛煩啦!哈哈

原文章由 AndyRain 於 07-9-6 10:53 硐表
哦........我見張書單好似叫handwriting, 所以以為唔係呢本. 原來我買漏了普通話作業呀!! 死啦, 我今日唔記得帶書單呀, 有無媽咪可以幫幫忙話我知本普通話書叫mei名及出版社呀!! 個仔今日要用呀, 唔該晒.

...

你....竟然買漏左, 唔緊要啦今日第一日應該未用嘅, 要唔要幫你買我好近..

有無人可以話我知點解次次出完POST 5係去番最新個頁而係去左5知邊頁(我個檔案已經係最新在前)

點算呀????  無校薄用呀 (因為以前剩餘好多file 我又唔想全套買所以為有買左手冊先), 我以為亞仔之前用淨個啲校薄arm 用可以頂住先, 點知5 arm 用,   但係通告又唔可以有選擇校薄+手冊

大家有無發覺今年啲考試時間延遲左唔駛咁趕wor (今年係11月頭, 1月中, 4月中同6月尾)

[ 本文章最後由 ffhhmama 於 07-9-6 14:05 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題