用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生派彩
樓主: am621
go

民生派彩   [複製鏈接]

回覆 Chan343 的帖子

事實係我interview當日學校門口等入嘅時候,排後面嘅媽媽仲填緊問卷,我諗無人hea填但確實會有人準備不足~
2日內有派彩,其實擔心唔擔心都已成定局,祝大家好運!

dcgirl201314 發表於 16-12-1 18:54
想問報名表有咩資料填?
大家有冇keep blank copy?

今年全部online application,所以冇blank form...

回覆 dcgirl201314 的帖子

無問宗教信仰
其實你上: http://www.munsang.edu.hk/kindergarten_en/page.action?id=124
學校個申請教學基本show哂成份入學申請表出嚟

我家小朋友都係做到99%,仲同NET老師傾咗一陣,最後都係waiting.
可能因為係大B所以老師認為如果有預備interview做到哂都係正常.

見到學校明顯有考慮小朋友月份差別去分配學額,都唔會覺得唔公平.因為事實我地大B去in真係比中、細b識做多好多嘢,而且亦大啲機會有其他學校offer(好幸運暫時我地考其他學校公佈咗嘅都有offer,因為咁我地應該唔會等waiting啦).

我地有朋友爸爸媽媽係old boy old girl都係waiting,亦有親戚早幾年雙非高峰期9月開學第一個星期收到call waiting成功入讀.所以如果真係心儀民幼又in得唔差,民生咁重視家長質素寫求位信應該都有用!大家努力~

73662710  Call waiting 机会好大!  發表於 16-12-5 21:46
‹ 上一主題|下一主題