用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) [KTS]2010年9月小三家長入嚟啦~~
樓主: wasabb
go

[KTS]2010年9月小三家長入嚟啦~~ [複製鏈接]

醒目開學勳章

呢樹都要放暑假

相信新學年最唔習慣係入校門後轉右先到3年級既課室

醒目開學勳章

3B! 3B!

ABC班 都讀過, Daddy 估中左

醒目開學勳章

原帖由 jc_mom 於 10-8-28 11:16 發表
The first thing my daughter asked me was whether she will be in the same class with your daughter!  Then she said she wants to join the Lego class again this year.

分班當日我囡打比你囡, 但我手機搵唔見左你電話號碼
我自己咁諗, 怕p3 課程深深, 唔夠時間使, 所以冇諗住報lego, 籃球都可能cut, 我佢他都唔想, 真矛盾

p3 班主任過2A 英文科, 我囡都話老師對佢好好

醒目開學勳章

原帖由 AnnKwok 於 10-8-29 16:38 發表
各位,
因細仔尋日家長新生日, 得知今年KTS轉咗用循環日, Day A, B, C, D, E
大家要小心, 唔好跟星期幾.....
AnnKwok

醒目開學勳章

原帖由 Fionyiu 於 10-9-3 12:23 發表
請問小三家長, 你們有沒有購買背心外套俾小朋友呀?  如果是自己編織的話, 需否要綉埋kts既名係件衫上面.  有沒有媽媽可以告訴我??

不用綉kts, 配對相同既綠色便可.

醒目開學勳章

原帖由 reb619 於 10-9-10 19:51 發表
咁多位, 打擾晒, 唔好意思...... 我係小二果邊既, 因仍未買到以下三本readers, 所以想請問咁多位你哋會唔會有而又無用, 可以2nd hand 買給我嗎? 請pm我, 萬分感激
- The Around-the-World Lunch
- Pizza Day  ...

問左亞囡, 佢唔捨得送, 但可以借喎! (佢係咁答)

如果你唔介意我可以借出, 唔使鍚住用架, 可用完晒/下學期尾先還(其實可能佢都唔記得lu )

有興趣就pm 你小朋友個名及班別, *一我囡交比你小朋友得架喇!

醒目開學勳章

原帖由 reb619 於 10-9-13 22:12 發表
得意媽,

我都係send唔到PM..... 不過, 我已買到啦, 所以唔使問你借喇, many thanks anyway.

reb619

正想問你*日收唔到你pm.
啊! 唔梗要兼唔使客氣, 如果有其他家長有需要即管出聲啦.

醒目開學勳章

原帖由 sac.wen 於 10-9-12 10:17 發表
Hi phywong,

今早麻煩哂你, 唔該哂

Hi all,
廣普表已上載 !

sw > 哦! 搵番張梳化先, 唔該晒, 細細聲話你知, 我已經xx定作業&其他, 唔使用個打壞小畫家洗底, 到時候我會出手架喇.

丫! "中" txa 冇預備定喎, 因為佢地實會記得, 好似冇咩意思咁.

醒目開學勳章

測驗貢品已奉上:中作,數作,數高,CG,GSWB.

醒目開學勳章

"高" 上埋喇! 慢慢歎喇
‹ 上一主題|下一主題