用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 英華小學家長Part 2
樓主: JP
go

英華小學家長Part 2 [複製鏈接]

原文章由 matthew_mama 於 07-7-16 09:55 發表
各位英華靚媽媽:
容許我賣吓廣告,如果大家唔介意又得閒的計請幫幫手去tvb.com投廣告獎嗰個投票吖!
因小兒有份角逐小童星嗰個獎...................佢叫...蘇文鋒..廣告係..果汁先生 ...

我投左la....."蘇文鋒一定最威風"

請問各位ying wa boys的家長 :
你們有無人返 "英華堂" 的 ?
因我一家四口返開的教會好遠, 要考慮找一間近D的教會, 看看大家有無意見可以比我呢 ?!::" />

[ 本文章最後由 tytc_lau 於 07-7-24 13:20 編輯 ]

原文章由 莎莉EE 於 07-7-24 14:10 發表
There are many Ying Wa boys in "英華堂" and
my son loves go to church every Sunday.
這星期日(29/7)是福音主日, 邀請了何述儉牧師講道, 歡迎各位有興趣及認識主的朋友參加. 早上十時開始.
另外關於 ...

Thanks 莎莉EE , 等我在八月份抽一個星期日去英華堂試一試先,我希望淡出原本的教會, 再淡入新d近d的教會, 可以不用舟車勞動....
另想問, 英華的圖書館的星期六開放時間? 是否真的可以讓家長一起進入 ?
謝謝大家 !

原文章由 Anthea 於 07-7-24 21:25 發表

Yes, from 9:00am to 12:00noon this year, but better to ask the school to confirm at the new academic year.

Hi Anthea, thank you.  你好nice, 成日都幫d新丁 (我地) 解答問題

原文章由 小豬媽 於 07-7-25 16:26 發表
亞洲電視→解密百年香港→影像播放→2007-07-10(02) 宣教於港 (內容提到英華書院,看完後對書院背景了解更多)

http://www.hkatv.com/infoprogram/07/hkdecode/

小豬媽

請問是那間電台播放呢?
是在無線播映的港台節目, 可以在港台網頁睇番.

原文章由 Easy媽咪 於 07-7-30 11:49 發表
hi~~

各位媽咪好嗎?
編班唔知攪成點呢?
呀仔入左游泳校隊, 每星期都會訓練, 見到班同學仔, 我仔就最開心

原來英華有游泳隊ga, 如何參加? 我仔仔較靜, 不太喜歡球類運動, 游泳稍微 ok.

恭喜哂 ! 記住要獎勵下仔仔wor

原文章由 tytc_lau 於 07-7-16 19:26 發表

我投左la....."蘇文鋒一定最威風"  

我都話蘇文鋒一定得ga la! 鏡頭一影有一個男人 (幾靚仔), 唔知係咪蘇先生.....

原文章由 mayc 於 07-8-21 18:32 發表
大家唔洗擔心喎!
我個細是女,神都保守她派入一所適合她的學校!
你們細的是仔,機會比我多少少,只要我們相信神給我們的小朋友都是祂精心安排的,無論結果如何,都是值得我們感恩讚美的!
...

非常同意mayc的分享 ! 耶和華以勒,神的供應是最美善。

原帖由 smallmama 於 08-11-10 10:15 發表
我仔order要1支紅色pen, 1把紅色傘, 1個英華仔及1疊紙, 我見都唔係太貴, 所以便order了, 當作為留念.

smallmama,
哈哈! 原本都唔知你係邊個, 但見到你訂的items, 才諗起!
好嗎? 大半年無見!

我過來啦! 當日我都係證人之一。

原帖由 JAMmama 於 08-11-25 17:20 發表
我唔係只話我同sneezy丫! 因為你班太太無過來, 所以....我見只係我同sneezy在這裏.....咁咪講咁少名出來囉..... 大人.....大少奶.....您唔好誤會我丫.......   

福利當 ...

當日有七位太太同時見證著KK的承諾。
慘勒.......KK要破產啦!

原帖由 JAMmama 於 08-11-26 10:25 發表
都唔關這個原因事! 我們kk太太是濶太來的.....就算個乜『海嘯』有幾大的衝擊....對佢的影響還很少.....

原因佢自己口"痕" + 我多嘴, 話如果細仔咩咗....佢為表心意請我食飯 (當然我在那時勢, 絕對唔放過任 ...

JAMmama,
我肯定你不是傭才一個(非常醒), 但知道你係 "唔同聲唔同氣"的一類, 咪入去攪亂人地啦.....費事你比人OUT!!

原帖由 JAMmama 於 08-12-3 11:28 發表
各位太太,
我投降啦, 唔好玩我啦! 年年都叫我選PTA, 我自問真係無咁ga能耐! 做義工就一定出手, 但係做主力PTA, 自問真係唔多掂, 只是傭才一個!
還是留給一些精英家長, 這才是家校之福
...

funnyhan,
please check yw intranet.  I've sent you a mail today.
‹ 上一主題|下一主題