用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有冇人買咗英航5月尾的機票回港
go

[英國] 請問有冇人買咗英航5月尾的機票回港   [複製鏈接]

TTEE1819 發表於 22-3-31 17:11
BA 在 29/5 至 30/10期間,不能出機票?BA職員講到10月甘遠?

我之前都聽過 BA 停到 10月,因為烏克蘭戰爭,唔可以飛俄羅斯空域,不過無辦法求證。

yoyo123 發表於 22-3-31 18:25
唉呀,第一次買BA就碰釘,請問你BA可退回錢還是coupon?
佢地退半程係點架,會唔會quote 到價?因為之前一 ...

我原本買咗 BA 4月機票,航班取消,退全數,之後訂 VS,點知又取消,都係退全數。

JN125 發表於 22-4-1 10:05
前幾日問過SQ, 話要分兩程買票,要留新加坡兩日,做埋檢測再check in 上回港機⋯咁樣好似又多一個擔心(萬 ...

Finnair cancelled flights to Hong Kong until 30 April due to closure of Russian airspace. Just keep in view.

teabag 發表於 22-4-1 12:39
我頭先check CX  6月尾航班, 係咪佢地一星期只得兩班機?   好多日子都話not available ...

應該無一星期兩班咁多,未公佈,要再等吓~

foxli 發表於 22-4-1 19:34
其實依家航空公司根本冇乜可能日日有直航,因為機組人員都要隔離,一星期有兩班已經好好,日日有航班果啲多 ...

泰航飛香港今個月一星期兩班,相信短期內各航空公司都好多調整,可能等幾日,等佢地執吓先。

foxli 發表於 22-4-1 19:34
其實依家航空公司根本冇乜可能日日有直航,因為機組人員都要隔離,一星期有兩班已經好好,日日有航班果啲多 ...

Duplicate

JN125 發表於 22-4-2 00:35
謝謝你們通知。都係擔心BA會取消…。剛買了CX,一套£13xx (2件23kg), 巧貴:(( ...

我地都買咗套 CX,差唔多價錢,都係兩件23kg (阿仔話佢無咩行李,不過無低 grade d 嘅飛喇),而家飛到就好,舊年開學張單程機票都只係平過呢套來回少少。
原本用分 redeem 咗套機票,等取消。

MrsFung 發表於 22-4-2 09:53
請問那裡可睇到6月CX Manchester 飛香港的航班日期?

CX 官網或者 app,睇航班時間表。暫時 show 到5月,6月應該好快出。
如果 search 6月有邊幾日有機票賣,都可以估吓,參考吓。

一家三口 發表於 22-4-3 14:36
我2個囡囡暫時係 18/6 & 25/6 航班, 但如果呢2班照飛, 21 AND 29 就避唔開溶斷, 現在都唔知轉唔轉去21 AND ...

我原本訂6月30號,已經改咗29號,酒店都已經改埋。

6x6=36 發表於 22-4-7 23:33
如果21、29號直航機計係安全,但中間日子轉機又計唔計?例如25號有班倫敦飛香港,係DOH轉機
...

分開計
21號倫敦飛香港
26號多哈飛香港
兩條線,分開計,只係計到香港嗰程

一家三口 發表於 22-4-10 10:51
如果落機响機場check 到陽性, 係咪送去醫院呀?如答案: 是. 政府的理由係唔想醫院又爆過呀.:igiveu ...

送檢疫酒店

一家三口 發表於 22-4-10 11:42
如果posivitve 係咪應送去新起的隔離營呀? . (即係青衣, 竹篙灣, 新田...) 唔應該去自己訂訂的隔離酒店 ...

政府安排嘅檢疫酒店,比確診者入住,要第6日同第7日連續兩日快測陰性先可以離開,我見過政府網頁係咁寫,寫酒店。亦無聽過有人入住方倉。
萬一要入住確診者住嘅酒店,部分自己訂嘅酒店會退還住少咗嘅日數嘅費用。

DOCTORGG 發表於 22-4-10 12:23
咁如果喺機場已經 check 到中招, 即刻去竹篙灣。 咁嗰7日酒店費係咪 通常 都可以全退㗎?
...

無通常嫁!間間酒店唔同,可以問酒店。

一家三口 發表於 22-4-10 12:24
我理解都係這樣, 落機即確診, 輕症都係去政府隔離營.
我都係嗰句: 唔可以唔比香港人回港架. 太多 ...

今朝記者會仲係講緊唔可以比人流通
‹ 上一主題|下一主題