用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 如果仔女派左去Band3中學,你會點?
樓主: 火石
go

如果仔女派左去Band3中學,你會點? [複製鏈接]

Re: 如果仔女派左去Band3中學,你會點?

有D巳經落咗地獄咁嘅感覺!哈哈!
我諗我會先到該校觀察一輪...
上課前..中午放午飯...跟佢地去lunch..跟放學...才决定俾唔俾佢讀...校風唔好..學生一放學就食煙,手拉手,XYZ一輪咀..我就點都唔俾佢讀...送佢去大染缸...唔好啦!
實在咁講BAND 3 已不求成績..( 讀得成績好就係大獎) 只求校風....老師係咪盡責...會唔會好容易就放棄D學生。有DBand 3 中學的老師..學習氣氛都比band 2好嘅...
:-) :-

Irene bb ,

明白...明白...你所講....
可能我係MOS住....D Band3學生 實在好嚇人!!!
有D就化個Lolita粧番學...smokey eyes...
男就用成千噸髮泥Gel頭....
但我深信我地中國人講:“近朱者赤...近墨者黑”
同埋“學好三年、學壞三日”.

如果你住MOS區 ...會點排次序?由最好開始...

東華三院黃鳳翎中學
仁濟醫院董之英紀念中學
保良局胡忠中學
青年會書院
潮州會館中學
馬鞍山崇真中學
馬鞍山聖若瑟中學
曾璧山中學
香港中文大學校友會聯會陳震夏中學
香港中國婦女會馮堯敬紀念中學
‹ 上一主題|下一主題