用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 21 之"秋高氣爽,去完 picnic 好溫書喇" ...
go

仔女經 - Part 21 之"秋高氣爽,去完 picnic 好溫書喇" [複製鏈接]

原來又開左新鋪
homama仲快過我:loveliness: :loveliness:

2b,
open kitchen都係怕油煙0者...
妳無呢個問題真係0岩晒妳架喎:loveliness: :loveliness:

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-13 12:24 硐表

我舊居係open kitchen, 但係就算煮食都冇問題wor

annie,
又係我0既作風啦... woo sir sir
遲大到總好過無到
今日約左同事食午飯..

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-13 12:42 硐表

alice

識路

未食晏

午餐中的長老

homama,
我地只有得過〝恨〞字... 要長憂九十九呀

原文章由 Homama2004 於 07-11-13 12:04 硐表
我都要求唔高架,BUT HB 話係咪可以慳番唔駛要廚房呀....
>>我有很多位朋友都係無飯夫婦,廚房係用來煲水弄杯麵....無細路可以年年周遊列國旅行,恨到流口水...... ...

annie,
咁又係....管理妥善就咩都無問題啦
除左光猛 始終空間感都大D

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-13 12:47 硐表

alice 係因為裝修時想個飯廳光猛 仲有係開頭個八年唔洗點煮食, 咁何來油煙

之後雖然有煮食, 不過換架強力抽油煙機再加上hb (之後工人姐姐)辛勤清潔, 冇問題 ...

2B,
我今午同同事去吃泰LUNCH.. 菠蘿炒飯 + 黃咖哩雞餐:loveliness:
對呀..透透氣仲好晒添..

原文章由 2bzmummy 於 07-11-13 13:33 硐表
格格

同同事去 lunch 當氣都好呀 ....

BETTY
妳好:loveliness: 妳一樣又換左迷人PINK LOOK 多D 0黎探我地

原文章由 bettylam 於 07-11-13 13:40 硐表
hihi!all:

2b又開新舖,等我又黎打下氣先

betty

這裡很熱鬧:loveliness:
又夠鐘say goodbye0拿...

多謝homama,妳真是我的盲公竹...

這裡有度好 幾乎24小時營業
又有2b董事長定期巡視業務兼看鋪...:D

我未得閒溫書咋..:

2b,
妳真醒目 大細山剛好同homama中,小鴨同一個社
接收晒所有東西包括校服

原來就快係2b董事長同homama 的happy birthday
真係好日子呀

原文章由 Homama2004 於 07-11-13 14:52 硐表
咪穿哂煲先得架 。。。。 有甚麼所謂,又唔係將你年齡講出來 ....

我哋都要幫你賀壽喎....
咦這星期日都係我BD,會不會同你同一日呀!!

2b
未計 時間麻..即係話我地人氣鼎盛0者:loveliness: :loveliness:

原文章由 2bzmummy 於 07-11-13 17:02 硐表
Alice

幾乎24小時營業 ? ....

homama,
妳真謙虛.. 實質妳是我們的指路明燈才對:D
在bk大家庭中,真係得益不少...有兒女的走在一群
有共同的話題..互相提點... 但我只有被妳們
提的份兒...

我終於領略到這份貼身 的滋味了

妳又試謙虛了 多謝關照就真
經常要勞煩妳hb為我們交收才對..
耐唔中都要鳴謝他呀

[quote]原文章由 Homama2004 於 07-11-13 17:09 硐表
中鴨的成績係由五年級第一期10x名(<-歷史性新低)升到呈分試時5x名,真係好好彩 多謝Alice們等支持.....我當時差些叠埋心水讀直資.....

24 小時營業.....咁厲害 我不行呀!!回到家就不能偷懶地做到10點才可以看我心愛的明珠/ATV節目

Alice,難得你願意接收所有嘢.....為了交收.....我hb見佢面多過我見佢

vivi,
掛住大家麻:loveliness: ..不過下星期動物園正式搬籠了:(
希望還有些少好日子過啦

零時十分..倚窗看門外暗燈..迷途夜雨靜吻路人..
話咁快又12點了...

原文章由 vivi_vivi 於 07-11-13 17:02 硐表

Alice

妳真係乖,每日走之前都會講低聲

[ 本文章最後由 alicetong 於 07-11-14 00:02 編輯 ]

大家早晨:loveliness: :loveliness: :loveliness:

46,
你唔知動物園個籠係乜咩?
我未係隻羊囉... 一味say yes咩..yes咩..yes咩

原文章由 正46 於 07-11-14 08:50 硐表

格格, 動物園即係乜?

smum,
係呀..:D 我現在經常做阿Q的:loveliness:

原文章由 smum 於 07-11-14 08:53 硐表

早晨

Alice

動物園搬籠你都會有好日子過嘅, 人要樂觀d架嗎

annie,
  笑笑笑  世界更美妙麻
對,要取決於自己..唔好比佢支配做人:D

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-11-14 09:07 硐表

格格

日子點樣過, 都要過係咪 只決定在於你自己揀用咩心情去過 ....笑笑笑, 輕鬆最簡單

2B,
原本我都好眼訓 但鬧一鬧大山又 精神晒..
未順道巡下午夜鋪囉

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 09:10 硐表
Good morning ALL !

Alice

多謝呀,但係您咁夜上黎我頂唔住架 ......

2b,
但係依家又去番最後.....

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 09:13 硐表

但係 BK 識得覆完 POST 去番最近既貼,即係有進步喇...

homama,
努力加油:)
我已經將一切家務化為烏有0拿...
今晚頂唔順落街食..剩做阿四拖地吸塵囉...

主任信得過:D 阿女有料讀得到一定全力支持啦,
有否考慮搬到附近呢..??不過真是雞肋咯.....
或者hb長做妹妹柴可夫斯基....有埋教育津貼更加perfect:loveliness:

[quote]原文章由 Homama2004 於 07-11-14 09:20 硐表
早晨各位!!
今日大老細公幹返來,只可上來講聲hi bye

Alice,希望你動物園搬完有好日子過啦!! 聽你講國事家事真係登你煩.....好彩你一向樂觀 記住家務甚麼都化煩為簡就算

2b,小鴨都會報港島兩間直資,係佢主任極力推薦便試下啦!!但成2/4萬學費真係好重皮呀!!!還要長途跋涉咁返6年學....雖然我有教育準貼但好驚一下無得做便大件事.....所以就算考到都唔知讀唔讀好囉......

2b,
多謝關心:loveliness:
我會0拿...:D woo sir sir一向都是樂觀的人..:loveliness:

原文章由 2bzmummy 於 07-11-14 10:36 硐表
Alice

記住唔好帶住煩惱入眠 ....
‹ 上一主題|下一主題