用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀” [複製鏈接]

dear betty
您唔止識打油詩, 仲識埋填詞兼憑歌寄意
格格受晒..受晒    

原帖由 bettylam 於 09-4-8 12:58 發表
ALL:午安呀!

格格:你不嬲都係一朵嬌美的花啊!

等我幫你續落去~

我願似花嬌美,
願巨山郎輕俯你臉!
看雙雙溫馨.......
好比鴛鴦戲艷,
齊來渡春日假 ...

請太后 各位姊妹,46兄
明天不要通輯格格

格格要出差呀   :)     

我心感興奮,個個歡樂笑呵呵
去玩去癲 0黎 腎 park,
有趣夠勁夠Fun....你會好開心.....

邊個襯我唔係樹...講我0既壞話呀

又係樹玩
識直行唔識轉彎(比太后同46聽..)0既格格   

假期第一天的格格上

太后
格格睇海豚同海獅表演時...
面皮唔夠佢地厚
幾乎曬到我濃左呀  您又唔早嚮......

[quote]原帖由 2bzmummy 於 09-4-9 07:05 發表
早晨

點解吼我睡目先咁多人上黎既,唔記得提醒格格做好防晒添 。。

太后
幾天假期,您不要太操勞,
北上要小心飲食同保重身體呀:)

Dear Betty 四日假期有兩日要應負夫家既拜山活動,仲有一日要北上,不過我已經安排好交通接送,放心 。。。

vivi ... [/quote]

vivi,
遲來的祝福  
祝您新工作順順利利,稱心如意

點首歌您聽先 "邁向新一天"

合:人邁向新的一天 跨新步放眼遠方
      迎來朝暉 將人照亮
女:用歌聲
男:以歡笑
合:我心引入美麗陽光 人邁向新的一天
      開心路到那遠方 發放身心 光芒百丈
女:像旭日
男:呈朝氣
合:我心發射 衝勁萬丈

原帖由 vivi_vivi 於 09-4-9 00:00 發表
各位好姊妹 + 46兄,

呢幾日真係好想抽多D 時間同大家傾下, 奈何真係好忙, 預左我WEEK 開始, 可以傾ge 時間會少好多, 希望各位姊妹 + 46兄 day day 都咁開心, 有咩事, 無論係大事定少事, 都要話過我知呀 :hap ...

太后

難得您都喜歡..  
送兩個版本比您同vivi呀

呢個版本就聲靚D↓有阿梅d相

http://www.youtube.com/watch?gl=TW&hl=zh-TW&v=zjFTIgA0iqs&feature=related

另一個可能N年前囉..兩個豬腳都好濛
睇真D...仲有呀 瘋樺 講野添

http://www.youtube.com/watch?v=tOFthzIHhQI&feature=related

邁向新一天

電影「歌舞昇平」主題曲
作曲:林慕德
作詞:黃霑
主唱:梅艷芳、李中浩

男:悠然望向前方 我望見
      前程路向 亮起太陽

明媚耀燦 晨光照萬里
      重燃亮我 內心渴望
女:讓黑暗 用悲傷
      到今朝作別 重尋獲理想

共方向 毌退讓
      前途共闖 開新氣象
合:人邁向新的一天 跨新步放眼遠方
      迎來朝暉 將人照亮

女:用歌聲
男:以歡笑

合:我心引入美麗陽光 人邁向新的一天
      開心路到那遠方 發放身心 光芒百丈

女:像旭日
男:呈朝氣

合:我心發射 衝勁萬丈

原帖由 2bzmummy 於 09-4-10 10:50 發表

格格

我都好喜歡呢首歌架,好正面啊

dear betty & 太后

真係要請您地兩個飲茶 唔好咁搞法好喎 一陣係沙頭角見到呀46兄 嚇餐佢就無謂啦...
話晒係老人家格格怕擔當唔起呀

仲有呀俏betty ,格格一見到您
就話似呀港姐楊x玲,您就話睇極都up唔出格格
似乜水,仲唔係 開玩笑...

原帖由 bettylam 於 09-4-9 23:20 發表
dear46兄:

絕對讚同2b講,個人感覺,格格勁似一個成中出晒名的大明星.不過我由第一次見佢,都上一次見佢,我都up吾出果個好靚女的明星叫乜名....

不如等我形容下~

二條黑鵝眉
眼睛明而亮
瓜子臉色白
皮膚滑溜溜
高挺 ...

復活節第2個早晨
多謝betty對格格的讚賞

格格又試出發0拿,遲些見大家姊妹....:D

大家早晨呀...格格返0黎啦.
( d公仔去晒邊樹呀?....)

vivi
新工作愉快呀.

食飽飽呀...smum金句

仲係公共圖書館借左一大堆新英文書仔
比大細山睇...由淺入深

d公仔仲未得呀?...

46,
連格格你都認得錯...

推出去 斬立決

原帖由 正46 於 09-4-16 12:20 發表
格格,

你唔好話你似佢喎,
佢係我屋企個中傭, 尋晚先幫我洗腳...
哈哈哈!

晨早空氣清新開朗
陽光溫暖帶來無限美.....

大家早晨
格格今朝好叻叻極速預備好細山寫大字同造句0既材料
搓車返老家泊好,放返架DVD同行李,再過隔離阿婆樹
幫佢淋花,再坐小巴落去市集買麵包返工...時間剛剛好
仲早左添...

betty午安
格格比您大食...咖哩牛肉飯+凍檸茶
難怪您身材咁苗條....

原帖由 bettylam 於 09-4-17 13:30 發表
hihi!all:

午安呀!

食左聖康娜糯米雞的betty上

太后,smum,annie
係巨山指示我做呢樣...又做0個樣先0岩.

原帖由 2bzmummy 於 09-4-17 11:48 發表

格格係一隻勤勞的小羔羊 .....

太后
佢叫我行就行..企就企架啦.

係靜英英m場飛返來0既烏蠅格格上

原帖由 2bzmummy 於 09-4-17 15:06 發表

格格

都要您甘心俾佢點先得架 ...

annie,
如果可以帶埋 巨山 去纖體就好0拿...
重點個大肚腩呀唔該...

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-4-18 11:39 發表

呢兩日有幾千人陪神仔一齊纖體, 有咩出奇jack

今朝格格同巨山車輪轉如常帶大細山學野...
係大家HAPPY食早餐時見到呀 歌神 係窗口樹
行來又行去...忽然諗起呢首

http://www.youtube.com/watch?v=ErGjJ-SjBQ4&feature=related

日本娃娃

歌手:許冠傑 作曲:許冠傑 填詞:許冠傑 編曲:

尋晚響東急碰正個日本娃娃,
對眼特別大,重有尖尖下巴,
有似中森明菜唔係講假,
趣怪又特別,直頭日本化。

求愛敢死隊我屬御三家,
最注重浪漫又夠風騷夠肉麻,
戴起副紫色太陽鏡人就瀟洒,
百五磅魅力實行大轟炸。

Hello Kan Ban Wa,
小姐你好嗎?
Watashi Wa Hong Kong No,
MatchyDesu Anata Wa,
Totemo Kawai,
實行用架文跟佢 Friend 下。

同佢去 Happy 跳上架 Toyota,
去晚飯直落共舞於 Casablanca,
趁高興飛身上台唱 Careless Whispers,
再散步月下連隨幻想。

娶娃娃即刻就變哂身價,
洗杉煲湯 Dum 骨練背脊遞茶,
1997個陣,冇有駛怕,
實行住原宿開間 Sushi Bar。

同佢去宵夜我叫 Tempura,
佢叫立立雜雜刺身鬼咁豪華,
哎找數三千零八成分身家,
佢笑住重話 Arigato Gozaimashita。

陪佢番 Lobby 企正個日本爸爸,
佢眼茂骨骨大喝聲 Nan Desu Ka,
個女佢今年唔夠 16 and a half,
佢劍道十段要同你練下,
Sayonara 忍著淚說 Goodbye啦!
Thanks Thanks Thanks Monica,
Thanks Thanks Thanks Monica,
摸摸個袋哎駛剩八個幾咋,
蝕埋份糧添呢次衰左啦!

‹ 上一主題|下一主題