用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀” [複製鏈接]

太后
下次去大圍未剩記得隻鹽焗雞同糖水..搵下間
"鴻菊堂"先

原帖由 2bzmummy 於 09-4-22 08:49 發表

大家早晨 !

格格

點解尋晚咁夜都未就寢 ? 我 10:30 已經上床 。。。

如果我無記錯,應該係車站門口 ....

大家早晨

太后
星期六朝早要學野..醫生剩係開早上的
所以安排係平日囉..因為大細山要夾另外同學仔一齊上,
唔可以話唔上就唔上囉...

原帖由 2bzmummy 於 09-4-22 09:52 發表

格格

點解唔安排係星期六去見醫生呢 ?

太后
格格它日無得撈..記住關照下幫您挽鞋呀

原帖由 2bzmummy 於 09-4-22 09:29 發表

長老

所以我覺得我自己都仲係幾幸福架,尋日太陽國果邊既同事先好關心咁問我,有無需要搵多個 assistant .....

46,
只係好過無而已..點及weekend或假期返屋企食飯
飲媽媽愛心湯呢?

原帖由 正46 於 09-4-22 21:37 發表
BB,

個女住宿舍冇啖好食, 我地都係買鴻福堂"Q幫"叫佢得閒去攞碗湯飲0架...

dear betty

您地講得咁ok,格格都要幫襯下先"鴻菊堂"
希望您仔仔抽中啦...
呢個中國農村交流鄉土文化5天團...

原帖由 bettylam 於 09-4-22 12:59 發表
dearall:

講起我呢樹樓下間鴻菊堂都真係幾掂啊!

話說呀仔前晚話想晚飯叫我幫佢買煮意粉,尋日收工時問,仲有好多款15元比你楝,可能同你叮買食已蒸好的..

咁呀仔的呀媽我,諗住吾洗拎到返去凍晒,咪賴係好計劃週詳咁諗 ...

太后
早睡早起身體好.. 千其唔好學格格一家咁

原帖由 2bzmummy 於 09-4-23 08:39 發表

46 兄

乜您咁睇 2B 架 。。。。

最衰我為左身體緣故,夜晚盡量少用電腦,又 得早,尋晚無機會上黎會您喇,肯定又要聽朝先見到您回應,我地好似活在兩個時空 。。。。 ...

多謝長老,Lmum和大家關心大山

原來尋日賣晒報紙講升中選校資料....是緣下午格格叫動物
仔做晒功課都要去睇報紙..關心下時事..於是動物好乖乖係
我旁邊讀..電子教科書關我事...升中派位,格格一聽到就話
呢個關我樹..望一望呢間校服咁熟口面..呢個未係呀乜...再睇清楚大山有大半個頭係樹 笑到碌地

原帖由 2bzmummy 於 09-4-22 09:53 發表

格格

Lmum 要我地提醒呢,今年沙田區 band 1 學位大幅下降,由 13x 跌到 9x ,記得要小心選擇呀 ....

大家早晨

太后,
咁足以證明格格係一個勤力0既員工
唔會偷睇報紙 炒魷架

原帖由 2bzmummy 於 09-4-23 09:40 發表

格格

我地尋日一早已經提醒您架喎 。。。當然唔係話大山上報喇,係有關升中學位呀

太后,長老
原來尋日下午又 .....唔怪得格格會身痕啦
其實都想同大山轉睇中醫,要巨山商量下先得...

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-4-23 13:55 發表

2b

我同您知又如何...........當時人呢

虎口餘生

原帖由 正46 於 09-4-24 08:29 發表
早晨!

46,
考下考下好快又大學畢業了...咁大個女識諗
唔駛你擔心啦

原帖由 正46 於 09-4-23 20:44 發表
格格,

個女成日都好忙, 下個月又開始考試啦..

請各位姊妹,46兄比下意見   
格格攪珠志願第一您地都知啦 (或者46兄唔知 )
聽完老師意見後
現在第四志願(係補底英中)鄭榮之
想問第二,三志願您地會揀邊間
1.培英
2.林漢光
3.沙崇
4.蘇浙
5.沙循
6.郭德勝
7.聖心
(排名不分先後)
星期一要交初表了.... 零時十分諗爆頭的格格上

各位姊妹加一個兄弟
多謝大家的關心和意見

最開心見到rc ,太后講得0岩緊張關頭您就出0黎
幫忙格格

Lmum
格格今日下午走左去通輯您,和您一起還有兩位高人
媽咪一齊,好多謝您們的意見  

太后
好一個沙田柚 對呀..交通都是考慮因素

betty,
3次呈分試後大山係BAND 1,這是班主任比的意見
其實心目中就是呂中排頭,4、5、6老師SET好左,家下
係2,3之選,意欲係 沙崇排2,郭德勝OR林漢光3

一切都大山造化 和隨機number 希望7月7日
會更好啦

太后
多謝你話我知,連城廣場係未
tom lee上面那美食坊呀

原帖由 2bzmummy 於 09-4-25 21:45 發表
差 D 唔記得報告格格

今日我係連城廣場同九龍塘站都見到有紅菊堂喎 。。。 :lover: :lover:

vivi,
其實對各學校認識都比較片面..叫做跟隨老師
模式去選咁解,既然有運氣成份都好難估計,
揀左就平常心等結果啦.我諗入到任何一間英中都好
始終讀書靠自己的.

原帖由 vivi_vivi 於 09-4-25 23:23 發表
格格,

我絕對同意長老o既說法, 始終我哋都唔熟沙田區, 現階段, 聽老師意見後再考慮大山適合那類型學校都好重要, 我等住您到時報佳音架:happy: :happy:

...

46,
好叻叻.估中左..不過無獎品.哈哈哈
d公仔又去晒邊???

原帖由 正46 於 09-4-26 19:10 發表
格格,

有你同 HB 細心步署, 呂中仲唔手到拿來咩..

太后,46
格格剛剛吃左 菜心獅子頭咋喎....

原帖由 2bzmummy 於 09-4-26 19:19 發表

我諗緊食豬肉有無問題呢 。。。。

太后
啊..收到,0個樹都好山卡拉喎....
您一定係打的經過見到的.哈哈哈(自加公仔)

原帖由 2bzmummy 於 09-4-26 22:10 發表

格格

No, No, 就係 Tom Lee 果層,近去搭的士的出口。。。
‹ 上一主題|下一主題