用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 20 之"係囝囝囡囡既阿四就埋位喇" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 20 之"係囝囝囡囡既阿四就埋位喇" [複製鏈接]

2b太后 &各位姊妹
真係多謝晒妳地d〝旺氣〞
呢排我閉關做車..妳地要默默支持我呀...
最慘係兩個一齊0黎...顧唔得太多,
首要保住大山先呀?

原文章由 2bzmummy 於 07-10-17 13:37 硐表
Alice

因為您唔敢包,所以我打算用我地既英中氣推大山入英中。。。 發功 !

2b,
我接妳0既掌....千里傳音 ..受晒,受晒:D    

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-10-17 14:06 硐表

2b

畀你笑c

你估做粵語殘片戲入面的師兄師妹咩

2b,
依家又生唔出 老來唔駛咁
淒涼用呢d〝騎野〞呀

原文章由 2bzmummy 於 07-10-17 16:16 硐表
格格

諗住您用 je ..... :tongue: :tongue: :tongue:

講定bye bye0

早晨呀

2B,
最弊已經進入左作戰狀態0拿...
細山串極英文字母都比番晒我.. 唔知
點算了 就考試仲係咩都蒙查查
今次大細山考試真係...一額汗

原文章由 2bzmummy 於 07-10-18 09:27 硐表
格格

早晨呀,聽日又放假喇,您今個禮拜返兩日工咋 .....

BK又痴痴地..覆完妳又無晒

唔係好熟點用此其一
未係BK覆左妳囉:D
仲有 太后 通輯我 我仲敢提咩..
分分鐘 斬立決

原文章由 2bzmummy 於 07-10-18 09:34 硐表
Alice

點解我前日 sms 您手機,您冇覆,係咪有唔識收 .....

2B,
細山又係細女...每晚釣魚要訓番2個鐘,加上功課
忙碌...搞得點那有時間去溫書呢?至於默書都
係上左小學才做..雲遊咁,默過再問番佢都唔記得
大山已經好生性..佢精靈班D功課 多到...佢算好乖仔
放學無停咁做到11點半..我一放工就睇細山功課..接住
同hb輪住睇仔女...電視無開,除食飯,沖涼..功課,網上電腦
功課..晚黑份工仲辛苦..

原文章由 2bzmummy 於 07-10-18 09:39 硐表
Alice

尋晚細 B 同學仔既媽咪打黎,問我細 B 小學既情況,原來佢妹妹既小朋友係宣小讀小二,太辛苦,想轉校,但係同一小朋友既姐姐係宣小讀小五又冇問題喎,所以好多時都要睇個別小朋友既適應能力 .... 有 D 野唔好強行 。。。 ...

smum,
對呀...佢地跟本太細個專注力很短的
小b幼稚園就要默書0拿

原文章由 smum 於 07-10-18 09:48 硐表

早呀, 格格

我小b都係早兩日預默英文(老師突擊), 有成9個唔識串, 但返黎屋企我同佢再默又識晒喎, 所以唔駛太擔心, 可能佢地未係好適應姐

2b,
細山如果問到佢唔識...蚊吱聲不但只
仲會快速眨眼 ..我想壓力來..以前哥哥都試過..
希望唔好咁快做四眼雞丁啦

原文章由 2bzmummy 於 07-10-18 10:16 硐表
smum

細 B 細個每次默書都會身痕 .....

vivi,
多謝提醒
原來smum小b同細山一樣小一...我真蒙
k3開始默書都有好處架..好過現在才開始呢

原文章由 vivi_vivi 於 07-10-18 10:21 硐表

alice

smum ge 小b 係同細山同期架

2b,
妳呢句比左好多強心針我架....:D :D :D

原文章由 2bzmummy 於 07-10-18 10:29 硐表
Alice
又係果句,我冇覺得佢地有蝕底,或者程度比不上別人 ....

...

2b,
對呀..妳知我啦:) 呢排成日有念頭諗住唔想
撈全職湊仔女呀... 唔夠時間用..做得唔好..

原文章由 2bzmummy 於 07-10-18 10:44 硐表
smum

弊在格格都差不多緊張到爆炸呢 ..... :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

2B,
請收貓...   

原文章由 2bzmummy 於 07-10-18 12:13 硐表
vivi & Alice

我俾個機會大家,放鬆一晚咁多 .... OK ?

虎視眈眈

vivi
多謝妳地支持,上0黎呢度真係可以鬆一鬆,
減減壓的

原文章由 vivi_vivi 於 07-10-18 12:11 硐表

alice,

呢個念頭我都想左好耐 ,總知一句,要執生呀。如果真係想鬆一鬆ge 時候,隨時上嚟搵我哋啦

smum,
妳講得0岩,實行痴左線...

原文章由 smum 於 07-10-18 13:03 硐表

我怕你唔做返屋企揍b, 仲會緊張多d喎

2b,: :
我驚住意想不到效果係... 唱首〝滿江紅〞咋...
細山已經準備做天才0拿..學vivi話齋睇住大山先

原文章由 2bzmummy 於 07-10-18 13:16 硐表
Alice

捉到您隻貓,但係我唔鍾意佢,記得呢句 : 俾機會自己同大細山鬆一鬆,可能您會有意想不到既效果 .....

夠鐘bye bye0拿
今晚走幾場..又要準備同大細山班主任有個約會

vivi,
2b係未出trip呀.. 記得佢講過
今日同hb全天候一人一個同大細山溫習
仲0黎訓個午睡添.. 養養神..

原文章由 vivi_vivi 於 07-10-19 10:12 硐表
睇怕今日呢度都係拍烏蠅

vivi,
我點會唔記得問候妳喎...
剛比大山激親..成日掛住高達書簽
臨尾粗聲粗氣溫習態度唔好,我話一樣無
讀書係你0既責任,小小禮物只係鼓勵性質,
唔好以為至在必得

原文章由 vivi_vivi 於 07-10-19 21:20 硐表

Alice

妳一上嚟就係問候2b,我唔制呀
‹ 上一主題|下一主題