用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 28 之"醒啦,醒啦,開左學啦 !” ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 28 之"醒啦,醒啦,開左學啦 !” [複製鏈接]

太后
妳今日咁好唱口0既
呢兩首格格都聽過........

原帖由 2bzmummy 於 08-9-12 15:11 發表

格格

連細 B 都識呀,因為電視好多時都有重播 .... 講多兩首歌等您重拾記憶 :

今天我非常寂寞 - 溫拿
     曲︰黃霑
     詞︰黃霑 ...

kwokwong
我真係要對妳寫個"服"字呀
少D精力都唔掂呀
格格照顧兩個都一頭煙囉 ...
二少手指好返就好了
祝妳們一家中秋節快樂呀 ,

原帖由 kwokwong 於 08-9-13 12:04 發表
我服你地至真,比著我就真係無本事2邊顧,我一定會攪到一獲泡.所以為有乖乖地全心全意顧住頭家同d小朋友.而家每日7點起身照顧下二少(佢隻手唔濕得水)大小姐就自己攪掂,跟住8點叫孖妹8點7送孖妹返學,跟住我就蛇去食早餐 ...

2B,
今朝見某物人未走左去做"影后" 囉.....

原帖由 2bzmummy 於 08-9-13 15:59 發表

我上少黎幾粒鐘,您就係度大放厥詞,係咪想

原帖由 2bzmummy 於 08-9-13 15:58 發表

咁富貴貓有乜含意先 。。。。。

2B,
無呀..盡量做晒d功課今日去玩囉
臨瞓前就一人本圖書,我就鄧x霖,女巫笑了
大山就金庸,倚天x龍記,細山就睇伊索寓言

原帖由 2bzmummy 於 08-9-13 22:11 發表
今晚大家去邊度迎月呀 ?

2B
妳講緊0既台格格全部都無
家下一人一件幫兩座山默緊書呀  

原帖由 2bzmummy 於 08-9-15 14:16 發表

原來家下 HMC 台都播緊呀 。。。。

2b
今朝走左去xx大王隔離7仔旁樹食點心...
都ok喎,叫做水滾茶靚,即叫即蒸
都唔比酒樓平好多,點心最貴16蚊,最平8蚊得3樣野

2b,
到我有咁0既閒情去睇乜台物台時....
就是徹底甩身0既時候了..格格期待著
再努力...calling大山   默第2段0拿..........

原帖由 alicetong 於 08-9-15 14:42 發表
2B
妳講緊0既台格格全部都無
家下一人一件幫兩座山默緊書呀  

2b,
格格細個睇過..首主題曲仲好經典添
Melody Fair

Who is the girl with the crying face
Looking at millions of signs?
She knows that life is a running race,
Her face shouldn't show any line

Melody Fair, won't you comb your hair? Ah...
You can be beautiful too.
Melody Fair, remember you're only a woman
Melody Fair, remember you're only a girl Ah...

Who is the girl at the window pane
Watching the rain falling down?
Melody, life isn't like the rain,
It's just like a merry-go-round.

Melody Fair, won't you comb your hair? Ah...
You can be beautiful too.
Melody Fair, remember you're only a woman
Melody Fair, remember you're only a girl Ah...

Who is the girl with the crying face
Looking at millions of signs?
She knows that life is a running race,
Her face shouldn't show any lines

You can be beautiful too, too, too, too, too

原帖由 2bzmummy 於 08-9-15 15:06 發表

格格

咁您以前睇過 Melody 未呀 ? 兩小無猜呀 。。。。

2b,
咁襯細b去左海浪公園玩,未倆老
屋企攤透下囉  ,
唔怪得妳話Melody Fair啦
妳地今晚食得玩得開心d0拿
大山都租左隻 "火拚時速2"Rush Hour 2
返0黎睇..1同第3集都睇左..大山最喜歡那
黑人明星 佢會開懷大笑兼笑聲不絕的..
還有同細山租左"大象阿鈍救細界"
Hortan Hears a Who,所以要快快搞掂晒

d野開場去

原帖由 2bzmummy 於 08-9-15 15:09 發表

格格

今日我兩老係屋企靜靜地靜靜地,因為細 B 一早去左海浪公園玩呀 。。。。 今晚會招呼 D 國內朋友去食海鮮,諗緊去布袋澳定三聖 。。。。 ...

kwokwong
妳無野呀麻 做咩唔開心呀...

原帖由 kwokwong 於 08-9-15 15:17 發表
月餅.到底你一家4口想喺我屋企住到幾時.

晏晨
今日又忙啦

大家早晨

今日大山請左病假 因為上次0個個問題...
格格屋企部腦又痴痴地.....

2b,
對呀

原帖由 2bzmummy 於 08-9-15 15:43 發表

格格

全套片都係經典名曲呀,First of May ..... To Love somebody .... 正到痺 !

2b,kwokwong
我地仲未食晒呀.....
日日放工整幾件.格格就0黎變左月餅0拿

原帖由 2bzmummy 於 08-9-15 15:45 發表

kwokwong

我今年叻叻呀,留番兩個咁大把(送左俾樓下看更),尋晚殲滅晒囉 。。。。

kwokwong
太后同長老都講得好0岩,我地要尊敬所有行業,
佢地無私奉獻令到大家都可以享受得到..唔好話
郭大俠咁大個飲食廚房,就算自己係屋企整完
一餐都身水身汗架.

原帖由 2bzmummy 於 08-9-15 15:53 發表

kwokwong

郭大俠呢 D 為人民服務既行業,係大時大節就無可避免地要犧牲屋企人,不過諗下都好呀,佢帶左好多歡樂俾其他人 。。。。 ...

好快就消失左.... ,其實我都係嘗試下
比佢睇下0者..未知佢有無興趣架.不過anyway都多
謝你同太后提醒 ,我大山男仔頭始終無女孩子咁
成熟掛 ...

原帖由 正46 於 08-9-15 22:29 發表
格格,

金庸小說好似唔係咁0岩小學生睇, 小朋友太過成熟會失去童真......我細女讀六年級0個陣有個同學仔已經睇紅樓夢, 之後佢同我個女都入0左GH, 不過好快就消失0左,
可能性格太成熟, 融入唔到學校生活同埋班同學 ...

46,
爭你一個男音喎 係未先....

原帖由 正46 於 08-9-15 22:32 發表
格格,

我建議你地下次聚會去唱K!

46,
希望雖然過左奧運......都唔好有咁多"損手"啦...

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-16 09:39 發表

呢次全球性的金融危機, 睇怕要到11月美總統大選先可以抖抖
‹ 上一主題|下一主題