用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 32 之 ”暑假後就高中了,係咪要結束營業 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 32 之 ”暑假後就高中了,係咪要結束營業?” [複製鏈接]

太后
我諗私人/上門0個d都ok 0既..當然要睇真實情況啦,
又要夾人家呢?
中學有話停考TSA咩 搞清楚好喎....
呢單野失驚無神 神出鬼末
都搞到學校好煩..始終還有個零2個月先至放暑假呢?

原帖由 2bzmummy 於 09-5-30 11:01 發表

格格

停課都仲要去課外活動 :;pppp: :;pppp: 咁要去補習嗎 ?

細 b 今年都要 TSA,佢話平常心,樹關成績對自己有無影響 ...

太后
乜TVB.COM唔係做完就無架0拿咩
等我上去睇下先

原帖由 2bzmummy 於 09-5-30 11:06 發表

格格

家下電視台都好照顧您,上官方網站睇都係飛晒廣告架,好清晰添 切記,您會係小朋友既壞榜樣,讀書幾好都不及品行好呀 :;pppp: :;pppp: :;pppp: ...

長老
諗節目唔一定剩溫習0既..約同座同學仔0黎
玩下都得掛 您未標籤效應啦...

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-30 11:03 發表

alice

咁話埋俾您知, 如果停課會連全港性系統評估(TSA)都會取消架

放14天假咪俾小朋友過正常生活啦, 唔使搞到小朋友仲忙過返學卦 ...

叫我唔好傾住0拿...

太后,長老
如果係咁講法 大人日日撲出去搵食
未仲多豬流菌..仲高危 .
咁請君入罋,0黎得就預左架啦..你我都保證唔到架

原帖由 2bzmummy 於 09-5-30 11:15 發表

格格

您既想法係好,不過可能人地家長唔俾同學仔黎喎 。。。

annie
原來係咁:D :D :D
格格想睇全套呀麻....一星期未到喉唔到肺

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-30 11:15 發表

alice

係mytv 會有一星期時間俾您重溫, 您可以得星期六日去睇番一至五的劇集囉

annie
有架,佢地鍾意兩個玩棋啦,大富翁啦,上網打機
更加有傾有講添...
其實我地同層有個小朋友都成日邀請大家玩.如果
ok 0既真係可以安排下..14日留屋企都好悶0者   

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-30 11:18 發表

alice

點解唔俾大細山自己學下安排家中活動, 可能佢地有新思維喎

邊個講我壞話

原帖由 2bzmummy 於 09-5-30 11:32 發表

長老

我覺得 HOME SWEET HOME ,又點會悶呢 ? 不過有 d 人好奇怪,唔出街一日好似有蟻咬 mouth:" /> mouth:" /> mouth:" />

晏晨呀

smum
小b無咩事啦麻.....

大家早晨

smum
小b好番晒就好啦

原帖由 smum 於 09-6-2 08:49 發表
good morning

小b好番晒啦

有咩方法令一個綠色台灣大大隻水仙芒趨熟....

太后,長老
收到,即係照番以前阿媽0既方法放米缸....
唔放枱面呀
因為我係屋企街市見到同一樣芒果賣20蚊一個,山卡拉
居然比我見到賣10蚊雞,不過就綠色未熟囉 ,
一於做個實驗 驚怕唔知等幾耐先熟0者..mouth:" />

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-2 10:13 發表

alice

係呀, 千其唔好用報紙包放係雪櫃, 有排都'au'唔熟, 放係米缸用米'鋪'住, 好快熟

記住芒果好濕毒, 大山要戒食呀mouth:" />mouth:" />

長老
大山原來唔食得呀.... 大山獨孤一味富士
蘋果(仲要爽0既)尋曰40蚊買兩隻富有大柿返0黎
甜到漏都唔吼我呀

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-2 10:13 發表

alice

係呀, 千其唔好用報紙包放係雪櫃, 有排都'au'唔熟, 放係米缸用米'鋪'住, 好快熟

記住芒果好濕毒, 大山要戒食呀mouth:" />

smum
小b依家考近試定試前評估呀?
大細山就下星期一開始考

原帖由 smum 於 09-6-2 10:13 發表
格格

小朋友休息下好快好

smum
咁小b真係同大細山一樣..
今日細山要普通話口試,英評,數評

原帖由 smum 於 09-6-2 10:28 發表
格格

小b 下星期一先考, 不過其他副科已經考緊

長老,
好彩大山唔肯食 那麼富有柿
同普通軟柿子有分別嗎?

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-2 10:49 發表

格格

蘋果夠正氣好呀, 大山啱食

柿唔啱大山食, 寒夾濕

太后
那種以前賓姐姐都買過比我地食..身型苗條d架喎
應該唔會呢種大隻芒,買生果呀姐都話好快熟...

原帖由 2bzmummy 於 09-6-2 10:52 發表

格格

有 D 水仙芒係綠色皮架,未必係未熟喎

太后
地厘蛇果唔0岩..... 青蘋果唔0岩..其它
生果一律say no
可能以前細個 成日聽到話  "一日一蘋果,醫生就會遠離我"
所以巨山成日買返0黎食...

仲有好幾次食完提子後都咳...唔到我唔信??

原帖由 2bzmummy 於 09-6-2 10:55 發表

格格

大山咁咀尖 ?非富士蘋果不吃 ?地厘蛇果十蚊幾個咋

長老
呢味好耐無煲過..因為山卡拉無新鮮龍利葉同石黃皮呢
家野賣..記得以前家姐都係特登山長水遠買比我地煲..
唔知我住那處有無呢

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-2 11:09 發表

2b

會唔會阿格格買慣俾大山食, 其他看不上眼

噚晚hb用5個細地厘蛇果(13蚊)煲新鮮龍利葉/川貝/南北杏/果皮/豬展 ~ 正
‹ 上一主題|下一主題