用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! [複製鏈接]

太后,
賭呢場波大熱班友輸到爬係街... ,
新星又 出來了....

原帖由 2bzmummy 於 09-9-15 10:10 發表

格格

您今朝都有睇直播呀 ? 咁先引人入勝嘛,邊度有贏梗架。。。

骨摩令

終於 "停住這風..oh baby"

今日格格放工又同巨山去睇(The Proposal) 啦:D
原本想睇(My Sister's Keeper),巨山話太悲情唔how
0拿喎..

太后
有某搞錯... how似唔似..似46  

原帖由 2bzmummy 於 09-9-16 11:04 發表

齋睇內文,以為係 46 的 post ........

smum
乜m場要更新咩

原帖由 smum 於 09-9-16 09:25 發表
m場更新後用唔到

太后,
呢排又打風又落雨....盡地一煲曬下佢都得掛

原帖由 2bzmummy 於 09-9-16 11:57 發表

格格

盡地曬啦 ........ :;pppp: :;pppp:

今朝成朝比人mark實左部機....

西貢沙田街市食物較貴

2009年9月17日 星期四 12:35

消委會
公布街市食品價格的調查,發現大埔
及港島東區的食品價格較便宜,而西貢
及沙田街市較貴。

骨摩0

風和日麗,曬崩頭
白雪肌膚,無哩頭

dear betty
點解咁似大山尋日朝話喉嚨痛 但下午又食
五香玉丁米粉(少辣)加 檸檬茶 版本 ....
不過放學佢又話某事:;pppp:
我話阿仔礶頭邊有分少辣唔辣架...

原帖由 bettylam 於 09-9-17 22:55 發表
DEAR 2B:

呀仔果日星期日打完波,跟住去左茶餐廳食左個沙嘜牛肉麵,凍o tea~,第二日話喉嚨有小小痛,食喉糖,點知第2日有小小燒,睇醫生話冷熱撞埋一齊,high野~

而家燒下停下~尋日覆診醫生開左消炎藥,食左的痰鬆左,勁多 ...

2b,
因為諗住襯星期六,日可以一家
睡番個午覺充充電未 囉....

原帖由 2bzmummy 於 09-9-18 10:22 發表

格格一到星期五又特別好心情

annie,
多謝提供時令靚湯水
剛0岩尋晚我地都係煲莞茜皮蛋茶瓜魚片湯喎
難怪係屋企鬧人都少左啦
今朝見到有新鮮海底椰買..可以點煲呀?
化痰止咳...right

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-18 10:45 發表

格格

大山用以毒攻毒方法治喉嚨痛

前日hb煲南北杏陳皮西洋菜生魚豬骨湯, 噚晚煲芫茜皮蛋魚湯~~無哂火lu

annie,
晨仔好番d未呀...呢排轉天氣又係醫生賺過
盤滿缽滿時間 ,細山尋晚睡著發現佢好重痰..
拿拿臨叫佢起身飲左化痰藥,又係傷風感冒囉

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-19 12:07 發表
各位晏晨~~~!!!

今朝本來一早湊晨仔返幼稚園, 然後上班, 點知臨出門口叫晨仔慣性耳探體溫記錄在學校每日體溫表, 點知探完佢話 : 媽媽, 37.3 度同埋37.1度呀 , 咁我咪再幫佢耳探, 係36.8 度同埋3 ...

dear betty
多謝您教路呀 講開小朋友,大山上左中學
未又一樣,我地比40蚊(35蚊午飯+5蚊零用)每次
都係食一半到,話儲錢買心頭好喎...可能細個小學
一向無比開零用錢佢,所以睇錢都睇得好大
今朝巨山車佢返中一課程同埋個住附近同學仔,
daddy一問人家爸爸比幾錢飯錢,佢即刻話唔好講
daddy想cut我飯錢  原來同學仔一樣每日
40蚊,佢話大家通常食一半到或多d..其它留來儲起佢
我兩個大細山都係架..如果某散紙問佢借左..一定比佢
地追到瘦..有時又話要收息
真係想創佢地個心

原帖由 bettylam 於 09-9-19 17:23 發表
DEAR 格格:

呢樹有好多海底椰湯水食譜喎..

http://hk.search.yahoo.com/search?p=%E6%B5%B7%E5%BA%95%E6%A4%B0%E6%B9%AF%E6%B0%B4%E9%A3%9F%E8%AD%9C&fr=FP-tab-web-t-ac&ei=UTF-8&meta=rst%3Dhk

布媽:呢味湯我改 ...

dear betty
大山上左中一我都有心理準備,係好似你阿仔
諗住咁分數咋... 已經慢慢放手去接受
現實,試下等佢自己來,負責任同本份..之後再睇下
有無野可以幫到佢:D :D

原帖由 bettylam 於 09-9-19 17:31 發表
今日係書枱見到呀仔張學習目標,真係唉一聲唉左出黎...覺得佢對自己,特別係讀書無要求的青年人,一個無目標分子,只係交寒貨同埋中三依然係樹hea~

佢寫:中文 65  英文65  數學65
地理65  中史60 歷史60  共通50  化學5 ...

46,
你都可以架...老人家要瞓多d

原帖由 正46 於 09-9-19 19:28 發表
格格,

你就好啦, 成日星期六同巨山午間充電....

大家好 骨摩0

betty,
偉哥真叻叻 ,又有咁多海魚食..
呢排hb先話休魚期後某乜魚賣..來來去去都係0個d

唉呀..呢排流感又高峰0拿mouth:" /> 咁多大小朋友
都中招
計細山發燒傷風咳後..大山星期六晚又開始喉嚨痛發燒
星期日食左一日必利痛同藥都唔退燒..尋晚吃完藥
我同巨山做"巡場臨"點幾巡一次..3點幾巡一次..
到4點幾再睇佢叫佢起身食退燒藥同飲水,今朝請左學校假同佢去睇兒科..再打的趕返工...
真係BB保佢大 好彩今次無喘咋 鬆一口氣..
細山已漸康復又生猛番....今日都有上學去.
醫生吩咐大山要自閉係房,開窗保持空氣流通..定時食藥
休息,要戴口罩唔好傳染比屋企人

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-21 09:57 發表
大家早晨好

經過兩日不眠不休地照顧晨仔, 今朝他只還有丁點兒發燒, 應該休息埋今日, 應可完全康復 不過神仔又好似作感冒, 希望佢食佐醫生開俾佢的藥後可以打抵初期病菌  ...

大家大小朋友都要生龍活虎:D 快d好番晒呀

46兄
呢個係betty唔係格格呀
你半夜三更 認錯人呀
大山暫時係潮州音樂自己顧自己
更何況大山係計埋舊年全年同今年第1次
抗課咋... 你知道唔返1日學,學少左野
格格會覺得好大件事架
今次都係迫於無耐咋...

原帖由 正46 於 09-9-21 21:57 發表
依0家動不動學校就停課, 學生一有病家長就唔使佢返學,
大家有冇覺得過份0左D呀? 咁d書咪讀極唔完,
格格, 咁你點為大山保9呀(分數9字頭)?

睡目
‹ 上一主題|下一主題