用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 收咗10-11年K1嘅媽咪入嚟傾吓啦...
go

收咗10-11年K1嘅媽咪入嚟傾吓啦... [複製鏈接]

原帖由 cutecutewing 於 09-11-30 13:12 發表

如咁好彩KV都收囡囡...我都唔知點...因為我鍾意SC多NET,又有英普,同埋我會俾我囡囡讀直資小學...唉...我心諗最好KV唔好收囡囡(大想頭)...咁我就冇得揀...但我囡囡IN KV的表現好過SC好多...二間都咁好... ...

你地好!!
我同你一樣都係中意SC多d Net,而且個女都係in KV好過SC好多,不過,我個女in SC時麻麻地.,in KV時,肯唱歌兼搖晒頭咁唱,自己主動答問題...
但係kv收唔收就未知喇~~
不過,佢好似好enjoy interview @ KV咁!!好得意呀~~ 唔知佢係唔係中意kv多d呢??!!
不過,讀邊間,都係收左先make final dicussion la !!

原帖由 cutecutewing 於 09-12-5 12:24 發表

haha...我囡囡同你小朋友一樣...in kv 好過 in sc好多,結果同你都一樣...
不過sc係我1st choice...

哈哈~~我都係呀~~
我見到封信係waiting list既時候,又surprise又開心..
Surprise既係in 得咁好(我覺得in得好咋--100% 答晒問題,投入唱歌,響門口有講多謝)
開心既係,個天唔駛我煩,幫我揀好~~
我同老公既1st choice都係sc...
不過,正常既,in左梗係想收喇~~

原帖由 QEgg 於 09-12-8 10:24 發表
Hello! 我仔仔幸運地入中英 am班, 之前考慮過轉為英普班問題, 好像學多一種語言, 上到小學也較有優勢, 但又擔心仔仔初期不能完全聽懂, 影響學習, 後來打去學校問過, 才知道以往一直是中英班, 是最近這三年才開辦英普 ...

QEgg,
你好!!
我個女都係英粵am班,雅息士道校舍,你呢,邊個校舍呀??

原帖由 QEgg 於 09-12-8 21:44 發表
Cherylyau 你好! 我個仔編左入羅福道校舍, 之前有人講過3年都會係同一間, 所以我地做唔到同班同學喇... 不過都係am英粵, 以後多d交流下!

好呀!!交流交流呀!!
我地星期日先註冊呀~~佢地真係好勤力,星期日都要返工幫小朋友註冊~~真係唔該晒佢地呀~~

原帖由 linglingng 於 09-12-10 17:46 發表
PM 好似係返1點. 最好自己打去問清楚.

收咗我個囡 英粵am. 應該同呀囡讀呢間. 呀囡 IN SC 時病咗仲有燒,但出奇佢考得好好. 可能係緣份所以都會比佢讀 SC. York 都收咗. 但 in 時都冇  sc 咁好. 但驚出年學費貴咋!! ...

其實真係唔知佢加幾多,我估唔可以一下就大幅加學費卦?!
我估$3800啦~~

想問係唔係要自己帶茶點同帶杯??學校唔會arrange茶點??杯要有蓋既定有蓋??
係唔係自己買小手巾比小朋友擦手仔??
Thanks !!

原帖由 mclun 於 09-12-26 19:13 發表
Hi! 我個女係英粵am班, 雅息士道校舍, 10/07出生

mclun,
你好!!
我個女都係雅息士道校舍英粵am班,
07年7月出生

原帖由 LittleKiwi 於 10-1-27 11:03 發表
其實sc 同kv 一樣每年都有太多畢業生, 升小一時真會升讀"太多"不同學校(可以話好多學校都會有sc /kv 的學生, 而且升小一除非是考私校, 否則升小都是靠計分和看校網, 跟那家幼稚園畢業是沒有關係的), 所以學校對此都 ...

LittleKiwi,
我想問,SC既家長有冇話中意考邊間私校多??
Thanks !!
‹ 上一主題|下一主題