用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 有無 NStar 同學仔呀??
樓主: RioBB
go

有無 NStar 同學仔呀?? [複製鏈接]

各位媽媽,
大家會唔會星期四同小朋友一齊去參觀??我會同囡囡去呀~~
到時見呀!!

原帖由 mclun 於 11-4-3 21:58 發表
近日經常在我的囡囡黃靖童(Abbie)口中提起彭靜喬, 原來他們兩個近來好friend. 雖然不同table, 但常常一起在學習角剪紙及填色. 亦常常一起在playground 玩. 參觀時, 是爸爸去的, 他們也常常一起拍照. ...

我個女果日剩係掛住自己周圍玩,都冇乜同其他小朋友影相呀~~
我個女話比我知,Abbie畫左一張小畫送比佢,好細張,係剪完紙後畫既,大約5CMX3CM,有太陽,有花..好得意呀~~ ^^

原帖由 mclun 於 11-4-8 22:08 發表
我個女都常常提起sunee. Abbie很喜歡畫畫, 但他不喜歡ballet. 可能考完一次ballet試後, 就不參加ballet 了, 畢竟他已學了 幾個月, 仍不太喜歡.

Sunee likes Ballet so much !! She started learning ballet when she was 2 and a half year old.( For one year la ^^)

各位媽媽,
你地有冇join到學校暑假班呀??

原帖由 mclun 於 11-4-24 21:54 發表
Sunee媽媽,

Abbie沒有join到學校暑假班, Sunee呢?

喬喬媽媽,

Abbie星期一5:15要返My Gym班, 他已參加了1年, 很可能返到六月便不再返了, 到時會考慮喬喬畫班, 希望到時有位, 但是下年st Cat要返下午啊, 或者再安 ...

Sunee報左喇~~所以睇下你地有冇報囉. ^^

貪得意一問:
我見個女上年既KG,到年尾,人人都有獎攞(等D小朋友開心下) ,好似學術獎,品行獎.....唔知SC有冇呢??

我今日返學校講左故事喇,見 個個小朋友都好開心,希望佢地明白我講既故事喇^^
我見到wan ching,好留心,Rio都有反應,靜喬有舉手答問題...個個都叻叻~~

今日生日會,Sunee好開心呀~~ 收到大家既禮物,多謝晒~~
希望下年都有機會一齊一班喇^^

仲有兩日就N班結業了~~真係唔捨得大家呀~~ ><

原帖由 mclun 於 11-8-22 22:59 發表
Hi! N star 的同學, 你們讀哪一班呢?
Abbie 讀 L Red 班. 希望可與你們再同一班.  

Sunee is in L Blue ^^
‹ 上一主題|下一主題