用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 根德出黎既學生會去邊 ?
go

根德出黎既學生會去邊 ? [複製鏈接]

原帖由 emileleung 於 09-7-13 15:07 發表
囡囡已經讀左KV 1年, 你問我好唔好我唔知,(我同先生要返工) 因為本身我冇特別比較過其他幼稚園http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=73&cb=11223379&n=ad6b104e, 只不過當初好好彩KV收佢就讀,  ...

睇到你的留言, 好唔開心, 你既然覺得根德英文唔好, 即係有唔滿意, 你不如唔好讀, 出去揾個一間你認為完美的學校.  不要隨便數落你曾選擇的學校, 你個小朋友, 只係讀左一年, 你憑mug認為英文麻麻, k1只係honey moon.
我本來唔想講, 但kv總有不小心, 收到你這種家長, 我們大部份的舊生家長, 都好尊重這間學校, 好感恩, 好珍惜小孩的三年幼稚園生活.
學校好低調, 不像其他幼稚園, 向外公報入到名校的%.  但我好肯定數字比其他的幼稚園多之外, 好多在小學的成績都好好, 名列前茅.  
再出去讀, 係現今家長的風氣, 事實學校敎的都己足夠

原帖由 emileleung 於 09-7-14 16:04 發表
各位媽咪可能有d誤會~~~我既意思係因為我和先生都要返工冇太多時間去認識同比較其他幼稚園小朋友, 所以我唔知好唔好同全面.其實我都係想了解多d讀完kv既小朋友! 講真~~~如果我好限定知道都唔需要你地既意見啦!
你地 ...

小小 ! 英文就普通 !不過令我攪唔清就係好多家長想比小朋友讀, 佢係唔係咁好! 我覺得佢唔係咁全面, 英文方面會欠缺小小要響方間學

我唔想爭論什麽, 光看以上兩行字, 就足以引起很多守護著kv的家長不滿.  你現在亦感受到kv係几受家長愛載!  大可放心比小朋友讀落去啦!
其實將來讀mug小學, 就順其自然, 到時, 要考的都比佢去考, 要報的都去報, 儘了責任,就心安理得.
總言之, 當你個小朋友上到小一, 你就更知道,  學校幫你train 左好多野 (除左讀書寫字之外).

我懷著, 惜福, 感恩的心對kv, 希望你將來都是

原帖由 edea 於 09-7-15 17:41 發表

GogoCheung,

也請妳以和平態度去討論, 這樣對別的家長不太尊重, 多謝合作.

版主
edea

Sorry!!   我由今朝已選擇投降, 唔想再講多錯多, 以後我都會睇多講少.  暑假, 得閒過頭, 週圍遊, 點知出埋事
‹ 上一主題|下一主題