用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2010-11 小三家長入嚟傾吓
樓主: Derdad
go

2010-11 小三家長入嚟傾吓 [複製鏈接]

回復 108# Derdad 的帖子

最終, 你半夜有無叫亞仔起身睇"月蝕"?

我個仔琴日, 成個下晝, 追返晒之前預錄D電視 同埋玩"奧拉星", 你個仔有無玩開?

回復 110# Derdad 的帖子

你真係一個偉大媽咪, 為個仔半夜三更落樓探路

我個仔玩"奧拉星" "賽爾號" " 摩爾莊園"  成日玩吓東, 玩吓西, 無樣長情, 將來對女朋友唔知會唔會都係咁, 但都係好處, 唔會沉迷

回復 112# Derdad 的帖子

Derdad,

我個仔第一日考完TSA返黎, 就好大口氣話好EASY.  到第二日, 我係自由見到個媽咪話, 佢個仔用5分鐘完成晒50題數學, 我再問過亞仔, 佢話都用左30分鐘左右, 然後就CHECK 吓份試卷咁啦!  不過都唔知信唔信佢好

原帖由 Derdad 於 11-6-19 23:42 發表
阿仔有啲同學已經向學校請咗假去旅行了!

暑假有成2個月, 點解要請假去尼?

原帖由 Derdad 於 11-6-20 15:47 發表

暑假係旺季嘛!附加費、酒店、機票等都加幾成!
依家六月仲係淡季價,精打細算嘅媽咪梗係識點做啦!

而且,好多暑期活動响七月開始,開始咗又唔扺兼唔可以請假去旅行嘛!

Un 唔 Un? ...

我就鐘意7月頭 或 8月尾去, 同埋復活節一定去旅行.  但我鐘意自已book 機票及酒店, 鐘意慢慢hea.  
可能, 我太緊張, 我唔太鐘意亞仔唔返學, 即使學期尾, 唔洗教書, 我都唔想佢因為請假而錯過左學校一d活動

今個學期的平均分數係咪高左, 我個懞仔今次分數好過上學期, 但名次後過上學期.  不過名次係其次, 我覺得佢今次都好尊心温習, 所以我都滿意.
希望, 亞仔來年乖D, 操行可以有進步

我個仔會讀4E, Derdad你細仔今年會唔會同我個懞仔一班?

回復 120# Derdad 的帖子

書單的確無story  book, 但多左tsa練習.  而且我注意到四年級的買書費比其他年級貴.

Derdad, 你中係咪自已敎, 無出去補習, 講真, 我對自己個仔的成績係滿意的, 佢係今次考試追返上次測驗的失分, 而佢上次測驗係輸係技術, 因為我地只同佢温學過茄野, 但有些做卷技巧, 真係錯左先知點做
我見另一topic有媽咪話, 最緊要比佢地操多d
卷, 我真係有d動搖, 想比佢去, 因為我都好怕程分試, 萬一有乜失誤, 我地真係輸唔起.
但求學係要學要識, 讀操卷班, 會唔會功利左d, 我真係好頭痛

回復 122# Derdad 的帖子

我個仔, 近來不單單打機, 仲一日到黑傾埋電話.  我遲早忍無可忍.
可能男人想野同女人唔同, 我要個仔儘快做完d暑期功課, 佢就話咁多時間又唔係考試, 咪等佢慢慢做.
琴晚話想比亞仔讀吓操卷班, 佢又話睇多一年先, 想亞仔有多d自己時間喎!  咪即係比佢打多d機
我真係唔知點, 平時我接亞仔放學, 見到有個仔返上晝, 但同亞仔一架車放學, 一個人仔由返學到放學超過12小時, 大人返工都無咁辛苦, 個心真係有d酸, 點解要咁辛苦.
‹ 上一主題|下一主題