用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: YN
go

2009 P1 [複製鏈接]

Hi rebeccalo,

都唔知老師係唔係覺得我個女好唔掂, 英文補課佢又有份, 聽日上第一堂啦, 本 grammer 書前兩日都買好左, 希望佢比心機啦, 十月中左右就 English Quiz 啦, 如果打番好個底都好既...

晞晴媽咪 ^^

Hi safarimama,

我估 English Quiz 係測番呢幾個星期教過既野, vocab 啦, conversation 啦, grammer 等等...

Hi rebeccalo,

我個女今日上左第一堂英文補課, 佢反應 OK 喎. 惟一麻煩我要執過佢放學之後既課外活動時間. 希望佢可以慢慢追上其他同學既進度啦...

晞晴媽咪 ^^

B 班媽咪,

又要麻煩大家, 我個女又寫左 D 外星文喺手冊, 唉... 我想知...

星期一: 常識科
5/10 專 ?? 練習
12/10 ?? 評

另外, 6/10 English Quiz 係唔係 on grammer spelling?

晞晴媽咪

Hi Hillary2002,

我相信亞女寫有關 12/10 既應該真係時事常識評估, 星期六我有喺家長支援小組問過老師要注意 D 乜, 佢話平時要多同囡囡一齊睇報紙, 而一般出既時事題係會集中在評估之前三星期既新聞, 另外, 亦會出一 D common sense 既野, 總之即係要多留意/ 關心周圍發生既事...

5/10 我想會幫囡囡預備一份剪報穩陣 D... 最後, 想問下今日有無話要做數學訓練營? 我見派左番黎又唔見亞女寫手冊話要做, 有 D 奇怪咋...

晞晴媽咪 ^^

Hi safarimama,

原來你旅行既時候見到我個 "論盡" 妹呀... 哈哈... 佢個日玩得好開心呀...

晞晴媽咪 ^^
‹ 上一主題|下一主題