用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 YW Channel 2上
樓主: wwwmama
go

YW Channel 2上 [複製鏈接]

原文章由 sneezy 於 07-7-5 17:49 發表

真係好傻呀........個新bk......         
發表完說跳返去最舊個post      就比佢嚇死喇

新的在前, 終於可以令到我地睇地mayc開的"英華小學"最新post啦, 隱藏咗三日, 終於見光

出面話佢地努力整緊喎, 希望佢地快d將舊版bk好ga 嘢留返低, 加d好功能落去, 用多兩日, 知到點用, 現在還好, 只是版面太剌眼,好易眼花....一陣已經好倦

原文章由 aileen 於 07-7-6 09:34 發表
Dear all beauties,
How are you? Did you enjoy the holiday?
I haven't visited here for a few days and got totally loss.
It's so difficult to find the topic.
I have taken two days annual l ...

alieen,
原來你咁開心呀....真係"正"啦, 你做乜唔請埋今日假, 去d仔個水運會呀, 等我地一齊開心吓, 又講吓, 又同d小朋友打吓氣, 都好開心呀! 你是不是會去bbq呀? 我地講好了約四時到小覽, 你來得話, lolo會pm我地點入去ga la, 你記得覆我地呀!

HoHoma,
今日見到你真好, 精神還好, 你努力啦, 快d出院再同我地chat過! 祝你身體健康! 早日康復!

各靚太,
我今日倦到想死, 但見d仔咁開心, 都值得... 我細仔見到一家人出動送返學...睇佢跳舞...接佢放學...開心到飛起...見到佢咁開心..真係想快d唔使做, 做揍仔婆

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-7-6 20:41 編輯 ]

原文章由 010 於 07-7-5 21:56 發表
我係公司揾唔到呢到嫁

J&Amom
係,我呢兩日係”2007 YW小一家長版 ”
出極都出唔到post,但頭先可以啦.
本來諗住開個個新版,順便改埋個名
所以咪上來問下你地囉.
因為我地要專重原創 ...

原創人YWChannel 1 係Anthea's 老公, 所以Anthea講咗唔介意, 就唔介意ga la, 你地P.0家長自己決定la, 講到尾我地英華媽媽都係隨和的人 ar ma  (繞個圈來讚自己 真係笑死人啦 )

原文章由 kk777 於 07-7-5 21:42 發表

是不是"&"字出了問題啊?好像用戶名超過1X個字母都要改的

話你係kk教授即係教授, 真係無講錯你....人又聰明又靚女... 咁都比你講中個答案 好嘢

請你   (備註, 我可不會請你吃早餐呀 )

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-7-6 20:42 編輯 ]

原文章由 kk777 於 07-7-5 21:38 發表
終於追完了 外面還沒去見識,我現就去看看,等我一陣既刻返來.

教授....你外面見識完, 有沒有得指教吓我地呀:loveliness:

原文章由 kk777 於 07-7-5 20:01 發表

多虧了J&A告訴我,不然我還以為bk犯了法被人封鎖了:tongue:

我地講過, 要拋水泡出去比d靚太, 所以見你咁耐未游返上岸, 咪打個電話比你....點知....你真係浮於在大海之中, 未知岸在那裏....

你知不知道我們想得你很苦 :loveliness: :loveliness:

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-7-6 20:53 編輯 ]

原文章由 Anthea 於 07-7-7 00:36 發表
我倦到想死not only today, but these few days my son need not go to school. I brought him to visit a doctor, to check out my driving license at the Transportation Department, to buy groceries in D ...

啋!!!亂口廿四! 講到入醫院......!!!這些都不是辛苦的事, 最慘都係做家務, 其他, 看落去都是開心事來的....只是忙一點, 作息時間打亂了, 但生活就是這樣的!

原文章由 sneezy 於 07-7-7 12:51 發表

ym,

D藥我又唔覺真係好苦喎, 不過昨晚我沒有番熱, 就咁飲, 所以功效好似無咁勁. 但今早,我用水"坐"熱, 又真係掂喎, 飲完就成個人好熱, 係度

你地真係走咗去睇中醫呀  姐姐仔...中藥一定要"熱"來飲....所以一定要"坐熱"....佢開了幾多日藥比你地兩個呀? 咁你地d藥方係唔係一樣?

點解kk識帶你地去ga, 佢去過呀?

原文章由 Eva 於 07-7-8 02:11 發表

恭喜曬 呀!依個真是大獎來啊!妒忌中。。。。

澄清啓事:
細仔是kinder- K2學生來的, 唔係在英華小學讀緊的哥哥, 你可別誤會呀  的確, 細仔攞到個best student比我一個好大驚喜, 因為在我眼中, 哥哥在kinder時, 未能取到, 因為真係唔易攞 (最好都只係, best conduct), 所以, 弟弟居然攞到, 我都好開心o家, 因為這一年, 自問時間真係放晒落哥哥處, 所以, 佢有這樣成績, 真係靠佢自己的:loveliness:

原文章由 YMMON 於 07-7-9 00:21 發表
www,

好掛住你, 今日好齊人, 唯獨是欠了你及hohoma:(

www你快d叫中醫伯伯醫好埋你家d暈車浪....唔使成日都決席我們的party呀!

lolo,
真係多謝你爸爸&媽媽熱情款待, 你娘家環境真係"正", 攪bbq真係好適合, 小朋友又有地方玩, 又安全, 連我老公都話好正, 又舒服! 不過真係麻煩了你的父母要做善後工作, 真係唔好意思, 食完/玩完拍拍patpat就走:loveliness:

講開蚊咬 原來你家d蚊唔係好勁, 返到家...全部蚊咬都唔痕啦:)

alieen,
哎呀, 我們昨天晚上玩得好開心呀, 初頭有點熱, 但6時後先開始燒, o.k.喎, 因為lolo娘家好大, 有前後花園, 又好風, 我地d G4(即係老公們)都好自在呀, 在一邊自己圍埋一堆, 自己傾計, 所以, 各人有自己一堆一齊玩, 真係好開心ga!

下次啦....如果lolo再攪的話!

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-7-9 09:56 編輯 ]

原文章由 sneezy 於 07-7-8 09:59 發表
,

你唔洗登什麼澄清啓事喎, 這裡個個靚太都微精眼企, 點會get錯意思呢 ?   不論是幼稚園或小學, 要取得Best Student真是來得不易. 這証明你的細仔又是一個出色的小朋 ...

多謝各位....其實只是一個小小奬項而已, 居然引起各位的留言, 真有點不好意思....這裡是"英華小學"ar ma, 拿到英華小學的奬才是最大的光榮啊, 雖然大仔今年未能有幸出 席頒獎禮, 但我會叫阿仔會以你地d仔來做目標, 好好學習才是, 希望出年佢再努力過, 可以一齊行紅地毯  

至於細仔個獎, 就比咗個感覺我是 : 便是"跌了個橙, 執返個桔":loveliness:

原文章由 JP 於 07-7-9 09:56 發表
calling HoHomama))))))))))))))))))))))))))

Please give me a call!!

JP,
依據水運會見過HoHomama所得資料, 佢應該昨天出院, 今天會在家休息, 你可以致電給佢, 因為都唔知佢有沒有上來看到你留言 加上新bk, 都要摸一輪先可以成功上到來

原文章由 sneezy 於 07-7-9 10:09 發表
www 你快d叫中醫伯伯醫好埋你家d暈車浪....唔使成日都決席我們的party呀!  

lolo,
真係多謝你爸爸&媽媽熱情款待, 你娘家環境真係"正", 攪bbq真係好適合, 小朋友又有地方玩, 又安全, 又舒服! 不過真係麻煩了 ...

你好囉喎, 抄到和我一模一樣 你"騙"發表文章數字呀?

原文章由 kk777 於 07-7-9 10:58 發表

系啊!我都想抄你架,你d字啱用我的心情多d,奈何我回應時還沒看到你的文章,看到YMMON 的,雖然我不怕熱又不怕蚊,但都抄左先 懶嘛

咁見到你地咁熱情想用我的文字, 小妹定必每天早上,盡小妹之所能, 為你們各下寫下字字深情, 務求每位定能用到我一字一句

原文章由 HoHomama 於 07-7-9 17:39 發表
各位靚媽,
多謝各位的問候,我昨日終於出院了。不過,還須在家中休養。

新BK 好難找,今天才有幸找到路回家,慢慢再追回各位的發表,總之好像好高興,有好多小朋友都好叻叻,要讚讚。

好了,待我溫完書 ...

真高興你出院了, 剛看到你發的email, 正想post條link等你易入來些, 點知IT人即係IT人, 咁快摸到入來

休息多點, 遲D我地再約出來,你可別決席啊:loveliness:

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-7-9 18:08 編輯 ]

原文章由 sneezy 於 07-7-9 15:53 發表
, mm

你地有冇 :

不如, 你先問咗KK有無發夢先啦 我地倆個係被動....佢唔主動, 我地都無佢符....昨天已開口問佢相公....佢倆公婆好默契地扮唔知囉.... 咁...我地發夢都無用啦

Anthea太太,
多謝你今天豐富的早餐 今天轉了吃"F"餐, 原來都好好味喎

alieen,
今日真的見到你出來 時間不夠, 下次有機會我地班靚太再傾過:loveliness:

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-7-10 10:41 編輯 ]

原文章由 莎莉EE 於 07-7-10 10:32 發表
Anthea,

Thank you for BIG breakfast.
但時間實在太短了, 總是有說不完的話.

轉咗大頭相喎! 好靚呀! 在那裏找的? 我都想轉一轉!

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-7-10 10:40 編輯 ]

原文章由 愛美莉 於 07-7-10 14:14 發表

各位媽咪

知唔知我係邊個

估中有獎

我知...我知, 今早和你食早餐果位靚太, 你個名出賣了你 太易估

多多指教

原文章由 愛美莉 於 07-7-10 16:00 發表
:loveliness:  

真係聰明啦!!  

估中

咁有咩獎呀 我第一個估中, 跟住莎莉ee, 跟住Anthea.....
我攞大獎.....跟住sneezy攞安慰獎  

大奬係唔係洋樓一層....雙套兩廳五房果隻呀, 單位過三仟尺 多謝喎

至於安慰奬等sneezy自己話啦:loveliness: :loveliness:

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-7-10 17:09 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題