用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 太子Superkids
go

太子Superkids [複製鏈接]

請問有冇人讀緊,好唔好?同埋一個月幾錢學費?一班有幾多人?

Thanks!
   15    0    0    0

係學英文!

原文章由 君媽 於 08-4-14 15:24 發表
我認為非常好。8月份起700元一個月,每星期一堂,每堂1.5小時。每班8人。五月份可上去學校登記。

我都知應該非常好,如果唔係點會wait足一年,剛剛先有信可填入學申請表,五月份安排面試!想問你小朋友讀咗幾耐?有冇功課回家做?

Thanks!

原文章由 君媽 於 08-4-15 15:33 發表
我小朋友讀了半年。堂上要做2-3頁工作紙,回家後做4-5頁工作紙,小三起有作文。全年2測2考,成績會貼在校內告示板上。另每次放完長假,如復活節等,會有小測。亦時不時會有默書。

緊記面試時要做一份卷,之後再和校長口試。如果 ...

唔該哂! 想問份卷唔知深唔深呢?我仔仔面試P.2!

原文章由 君媽 於 08-4-16 08:29 發表
我的小朋友當時是面試小三,我沒有想過會不合格的。因為他小一時英文無論默書,測驗和考試,全是90幾分。小二時全是85分以上,因此沒想到會考不到坊間的英文班。話說回頭,小三那份卷考晒6個question words,do/does,can/like,半頁 ...

Thanks!

原文章由 ibankmama 於 08-4-17 15:19 發表
我個女都喺佢地度讀過, 除咗工作紙, 跟邊一位老師都好緊要。因為唔同老師有唔同方式、 耐性、心機, 足以令佢嗰班嘅學生每學期都成為全form頭三名。 ...

想問您女女讀得好唔好,有冇話邊幾位老師好?

Thanks!

我覺得佢哋同其他centre唔同,你唔讀大把人等住讀,聽每個家長起碼要等8個月至一年先有位,交Form時還要比埋學校成績表一齊交.......

原文章由 君媽 於 08-5-3 20:12 發表
有報名表取了。
升小一有11班,現在小一至中三可排後補位。
申請表必須是正本,不接受電話,傳真...報名。故請上學校取表,填表及交表格正本,相一張及最近的學校成績表副本。

...

想問一下已揀時間上堂,e.g.星期六早上9時,是是小一至小六以後都是這時間上堂!

Thanks!

原文章由 君媽 於 08-5-7 10:37 發表
對。如已安排了這一班,那麼直至小六,都是相同時間和老師。當然,你可在任何時候要求轉班,但要有位。

Thanks!
‹ 上一主題|下一主題