用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田啟思 Oct 9 Interview done
go

藍田啟思 Oct 9 Interview done [複製鏈接]

我個女同我朋友個仔都係IN 11AM, 仲同一班房102室....你地呢?
其實啟思LIKE收大仔, 因為我朋友個仔表達好好, 但都叫佢讀PN, 我個女由頭到尾唔應老師, 老師話佢仲好BB, 所以叫佢讀PN 班, 仲問我PM CLASS讀唔讀, 我話唔讀喇, 因為想同哥哥一齊返學讀AM CLASS(哥哥係度讀緊K1), 同埋已經有第2間學校收左佢讀PN(出年1月插班, 出年9月已經可以升K1), 不過我個女咁O既款, 重讀一年PN比較好...
而我朋友就話如果收佢讀K1就讀, 如果只收PN就唔讀, 因為佢同我一樣大家又係同一間學校讀插班PN, 出年9月升K1, 佢話讀到K1有學劵可以慳返D, 因為佢出年都會幫呢個細仔考培正重讀K1, 因為佢哥哥讀緊

我朋友BB係08年12月, 我個女係08年11月, 我地2個BB相差19日....

我個女舊年得個1歲1星期大去IN LAMTIN靈糧堂, 收左佢讀AM CLASS正取生的插班生, 原本12月插班, 但我話12月返得3星期後又放聖誕節咁多日, 所以改左1月先插班, 我地2個B都係呢間學校呀, 不過佢BB係WAITING 之後有位比佢返PM

原帖由 Angine 於 10-10-12 19:05 發表
Hi JHsbb,

Do you mind telling your friend's baby is 2008 baby or 2009 Jan baby? And which school you guys are going to 插班? Thanks.

‹ 上一主題|下一主題