用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 培道中學vs 德雅, 哪一間較好?
go

培道中學vs 德雅, 哪一間較好? [複製鏈接]

Clarawsf 發表於 20-7-10 23:31
有培道offer,阿女今日扣門扣到德雅,選擇哪一間較好?thanks
我女同學派了德雅, 不過父母愛培道, 想叩門培道, 但女唔想去因為已經有學校收左及有老友一齊入左....

其實睇吓你想要咩, 你係咪始終覺得培道中中, 唔係英中呢>?

我前日搵到我仔同學媽咪, 同佢傾左幾個鐘, 佢話女非常愛培道(現在中一), 去了3年簡介會, 自行唔收, 但直資匯基收左, 最後叩門培道成功了, 唔去匯基, 佢話培道老師好好, 好關愛學生, 學校都好嚴的, 功課都好多, 培道現係雙語教學, 個女好熱愛學校生活...........(女同學係小學係考頭10名架, 我女都係級20內的學生)

9號我去註冊, 男老師及女的老師都好NICE, 餐廳EE都好好人, 比我同女感覺非常良好....

其實去邊無所謂, 最緊要學校適合孩子及佢自已喜歡邊一間, 開個家庭會議商量一下吧....

little_yolky 發表於 20-7-13 13:33
咦,係喔!人數多咗20%,男女比例也拉開咗。仲有,近年多咗B1同學揀。
我女及佢同學就係喇, 2個都B1B, 自行收入的

‹ 上一主題|下一主題