用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 2
go

油塘基法嘉獎站- Part 2 [複製鏈接]

嘩咁快就part II, 時間真係好似倒水咁快!

原帖由 雪文 於 09-10-16 21:00 發表
好不容易來到part 2.

大家努力加油, 測驗拎到好成績 !

各位早晨!

我記得22號!不過尋日去左成日街,要今晚先執野!
就係見到個範圍咁少,擔心佢出好多課外,咁就大鑊!
我就星期六捉呀仔溫左個幾鐘之後就俾佢玩!好過無啦!

原帖由 雪文 於 09-10-19 09:36 發表
早晨, sara.  

提提你22號交收, 我諗住去元x食sushi, 食一百送五十.

Kitty,一唔一齊呀 ?

昨日同仔女只是温咗英文, 睇來內容好少, 都唔難應付.

我決定咗報泳天con't 游水啦, 但又會改返星期日, 因7號我哋唔係香港 ...

我記得22號,今晚要的起心肝執野先!

原帖由 雪文 於 09-10-19 09:36 發表
早晨, sara.  

提提你22號交收, 我諗住去元x食sushi, 食一百送五十.

Kitty,一唔一齊呀 ?

昨日同仔女只是温咗英文, 睇來內容好少, 都唔難應付.

我決定咗報泳天con't 游水啦, 但又會改返星期日, 因7號我哋唔係香港 ...

雪文,
22號無問題! 只不過我係漏氣鬼,你約遲D我又會拖到遲D執!
其實我都想早d俾你,因為怕呀仔D書用得太殘,你早D拎,就心中有數駛唔駛買過。 不過今年一開學我就話俾呀仔知佢d書有人要,叫佢唔好亂畫,直到目前為止又好似有改善喎!

原帖由 雪文 於 09-10-19 13:06 發表
sara,  唔急住 22號, 你慢慢都得, 下學期都係放完新年啦.
不過係我個人的性格係咁, 俾嘢人同人哋俾嘢我, 我都想快快手, 唔好阻住地方.
一就你有時間執好再話我听再約期都得.

考試如考大量課外都無計加, 温都無得温 ...

LokLok89,
雪文淨係約我拎野咋!如如22號約埋你俾野你OK嗎?

原帖由 LOKLOK89 於 09-10-20 01:28 發表

22號交收OK不過我6:00時先放工,但妳約sara吃午餐定晚餐??

唉!我個仔咪係咪上年本書用晒原子筆寫,好彩今年用返鉛筆。不過D書既紙質真係麻麻地!

原帖由 雪文 於 09-10-20 09:35 發表
我昨晩又鄭重咁同我仔講多一次, 本書只可以用铅筆寫 , 唔可以用圓珠筆.

我仲未的起心肝搵D冬季校服出黎睇下!

原帖由 雪文 於 09-10-20 09:51 發表
Kitty,你買幾大件的冬天運動衣俾女呀 ?  我今年全部買 34, 褲就長咗, 因我仔係上身橫. 心大心細唔知好唔好換32呢 ?  但34碼可以著到六年級.

各位,
請問識唔識邊度有果籃訂? 平靚正! Thanks!

週日特訓?係咪星期日返學校?唉!如果就唔到游水咪要停一期囉?

原帖由 雪文 於 09-10-21 09:35 發表
Morning !

好煩呀, 好在游水無報名. 個奧數比賽要特訓, 每堂3小時.  全部時間在周日才有空.  
3小時, 想攰C的小朋友咩mouth:" />

今日熱過尋日喎!我尋晚應承左呀仔放返張回條入書包,點知.....今朝送左佢上校車先記得,因為尋晚呀仔千叮萬囑我,唉所以今朝唯有拎張回條+支票返學。搭地鐵之後行返去、行到我一身汗,今日咁焗點可能著羽絨?

原帖由 kitty 於 09-10-21 09:40 發表
今朝你地覺得涷唔涷呀?
我覺得仲熱過尋日朝..
不過有個家長著羽絨mouth:" />

因為今年多左好多功課,又好多自學薄、貼紙冊....。個功課袋已經有兩隔,前面放左好多本自學薄等,後個隔就放功課,上年就將回條放在手冊內。點知而家每朝都拎手冊檢查體溫,放埋入去就一定跌埋!所以今年加多一個A4細少少既透明folder 專放回條&支票。

原帖由 雪文 於 09-10-21 11:05 發表
我仔昨日唔見咗打針張支票呀, 氣到我CC下, 我想佢自己拎返 80元現金返去交.  再問下學校有無人執到佢張支票.

咁係咪兩兄妹一齊去呀?如果兩個就真係好貴!

原帖由 雪文 於 09-10-21 11:02 發表
唔係返學校, 係去油麻地, 返四堂, $1380.-, 好貴

你都辛苦啦!三個鐘返屋又唔多夠時間,響街等又太耐!!! 不過讀奧數對思考真係好好多,我都想暑假俾呀仔讀!

原帖由 雪文 於 09-10-21 12:35 發表
係呀, 二個一齊.  我係怕佢哋辛苦多過心痛D錢.

雪文,
我save 左你個電話落手機你仲有無我電話?

原帖由 雪文 於 09-10-21 14:24 發表
啱去買咗四支油

Sara  & Loklokma, 明天麻煩你哋返到藍田打電話俾我.  我

kitty,
其實有機會出外見識係一個好既學習體驗,失散我就唔驚,不過一月份天氣咁凍真係好令人憂慮!
中學巡禮當然要去啦!因為要親身去間學校先可以多D了解到學校既風氣!

原帖由 kitty 於 09-10-22 09:48 發表
早晨,
尋日大女派左張通告番來..
去瑤族..名額30人..
而家心大心細..唔知去唔去好?
又一月喎..三日兩夜..
我最擔心是佢同老師失散左就死了...
我地未上過大陸..又驚佢比人擄走左..
但明天又要交回條..又係得二日時間 ...

各位早晨啦!
我個BK account 上星期開始login 唔到教育王國,搞到淨睇無得答嘴,激C我! 好彩系統管理員今朝同我搞返掂!
不過聽雪文講,佢個account 尋日都開始有D個問題!

係呀!其實回顧今次測驗真係溫得麻麻,不過尋晚同呀仔檢討過,佢都覺得自已懶散,佢話不如以後每星期都溫下習,唔駛一次過溫得咁辛苦!需然明知佢得把,不過聽下都開心!

原帖由 雪文 於 09-10-28 09:38 發表
早晨 !

今朝心情放鬆, 開始要有放假feel了. 暫時唔知成績的情況下, 先開心下先.

本學友社等我返屋企望下先!
另外樂思精英班,你係咪指數學?

原帖由 雪文 於 09-10-28 10:24 發表
听住先啦, 叫佢做多D綀習

係呀, 你昨日介紹本學友社的綀習, 可否post個名出來 ?

另我仔女都做過樂思精英班, 呢本綀習我都感到唔錯.

係架!太多真係做唔切,而且成本唔係全部都'arm' 做。
你仔最後驗到幾多度近視?

原帖由 雪文 於 09-10-28 10:41 發表
中文, 數學都幾好 !  
英文我昨日睇來, 都幾好.  
佢每一個章節都有解釋, 再做綀習.

我昨日只買咗測驗卷, 因我屋企其它綀習都無咩時間做, 又買咁多來做咩.
...
‹ 上一主題|下一主題