用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 油蔴地天主教小學 油麻地天主教小學家長交流區 2008 P1
樓主: beautiful
go

油麻地天主教小學家長交流區 2008 P1 [複製鏈接]

視藝課:墊檯紙~~我2年都係用jusco果d 廣告紙 or 大本雜誌果d 嫁, 老師冇話有問題. 唔駛特別買.

我小朋友3年級, 我地不會去水運會. 當天不用回校.

學校圖書館是用"學生證"借書, 小一應冇咁快做好張證, 耐心等待.

原帖由 kph168 於 08-9-17 18:33 發表
gabriela0407,

我想問下:佢個膠吊牌返學唔夠3星期已爛左, 可以點做? 去邊度有得買呢? 謝謝!

HI kph168,

以我記憶就冇得買 & 其實都可以唔用, 膠吊牌係印有學生姓名 和班級, 主要比老師, 工作人員和風紀睇, 如你真想再要就叫小朋友問下老師, 睇會否再派 or 買.

gwan & SandyKL ,

係呀, 年年都有收到水運會場刊.

gwan,

一, 二年級係冇咩課外活動玩, table-tennis 要4年級, basketball 得女子組 and soccer 要3年級, 田徑都好似是3年級, 咩基督小先鋒, 童軍都是3年級開始, 唯一游泳有得參加, 但限一地點, 未必就腳.

beautiful

If student sick leave , call to school. How about homework???~~如住得近 or 想即日親自取, 可同校務署職員講, 放學親自取功課, 安全的再找班主任講聲.
~~~如坐校車, 睇下有冇同班同學又同車, 咁叫佢幫幫忙代拎, 家長就照平日接校車時拎.

and lunch fee that day can this refund?
~~~ 要在9AM前打電話通知飯堂退餐, 留學生名, 邊班, 你抄下佢比的NO. , 費用佢會在下個月餐單扣回.

各位早晨,

今日星期二, 考完試了, 又休息了幾日, 頭腦開始放鬆了.

得閒上來看看點知又冇麥新留言. 唔知大家有冇D 新發現呢? 星期一, 二是補考日, 成績要星期三先知, 聽日要面對成果了.

希望大家的小朋友學業都有進步.

必必, 恭喜你女女成績理想, 恭喜~恭喜!!
有咩方法, 教下我地D 後輩. thank you.

必必 , sorry我可能記錯了.

另補考是聽人說的.

又請容許我"神"下,
今日數學2堂又唔教書, 只收公益金 & 通告. 改/收考卷, 最後在功課輔導堂教下書, 就派4張工作紙.

又要做網上功課(每日一篇, eng-class, fun n friends)
英文要寫3頁草楷句子.
中文抄一課文.

噢~~~~~~

星期二, 數學做5張工作紙. 星期一果4張工作紙又唔對.
英文pemanship 草楷 january to december 每個月份6次
中文作業p.3-4

星期三, 中文 - 語文作句3個
英文 - worksheet 2頁
宗教 - 作業一課
數學- 工作紙1張, 書p.8, 星期一 & 二果9張工作紙又係唔對.

星期二, 數學做5張工作紙. 星期一果4張工作紙又唔對.
英文pemanship 草楷 january to december 每個月份6次
中文作業p.3-4

星期三, 中文 - 語文作句3個
英文 - worksheet 2頁
宗教 - 作業一課
數學- 工作紙1張, 書p.8, 星期一 & 二果9張工作紙又係唔對.
‹ 上一主題|下一主題