用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: edea
go

G2 Corner [複製鏈接]

不知MK和TKO的做法會否一樣,Reading Tour 的書已派了差不多一星期,昨天英文家課冊上要囝囝在今天交回Reading Tour的書及做Reading Tour。做完了Report有1分,答對所有Q&A有5分,但其他項目卻不知怎樣拿分。

AFSL

每次看到你可以自由進出班房,又可看值日生畫,十分羨慕。TKO這邊只可早上靜悄悄地偷入班房,看看沒有學生的課室的狀況吧了!

最近TKO舉行了全小學班制秩序比賽,1C班領先,1D班也排在第三位,暫時一年班的成績不俗;不過之前五常法比賽六年班成績最好,二班六年班成績最高,要由班主任在今天早會用包、剪、Stone(忘了中文字怎樣寫 )分高下,結果六A勝出。陳校長會買雪糕給每級的優勝者(是全班 ),真幸福!

原文章由 edea 於 07-11-21 13:09 硐表
今朝起交功課轉左交去課室後面架頂, 呢個idea幾好,多左好多地方, 唔駛好似之以前咁逼埋晒周老師檯面

周老師今日起要佢地交晒功課先講其他, 一如平日小朋友圍住周老師七嘴八舌, 周老師堅持要佢地交左功課先, 唔 ...

如無記錯,今朝看分板,1C已經剛過300分,1D也有283.5分;1C很厲害,由頭帶出到昨日 ,但怎樣取分便不大清楚

原文章由 edea 於 07-11-21 14:03 硐表

旺角都有呢! 我地呢邊應該係我地1A班領先, 230分左右 但唔知幾時結束, 有冇雪糕食

1C的比賽成績是很好的,星期五看到最新的分板,1C已經超過390分,還是遙遙領先;上一次五常法比賽,1C原本都是領先,可惜最後一週被2D反超前1分,2D成了同組冠軍,全校就似第四,所以1C的分數應是第五名,1D和2C與1C同分,低小的成績很不錯呢

原文章由 中天英 於 07-11-23 23:48 硐表
AFSL,

妳唔講, 我都唔知IC班咁利害。

唔好咁客氣,有時間都想通知大家學校的消息。

今早早會已頒班制秩序比賽得獎班別,1C是1年班冠軍及全場總冠軍!恭喜恭喜!

原文章由 中天英 於 07-11-26 01:11 硐表
AFSL,

有妳日日去早會眞係好, 可以現場直掔報導學校最新動態。

唔該晒。

小心保重身體!

原文章由 edea 於 08-2-28 21:48 發表
thank you, 佢好番d啦,今朝燒到39C,食左藥, 燒退左, 但今晚有又有少少...好反覆. 不過聽日都返學啦, 今個星期只係返過星期一

我地都係去咗6日東京,頭三日去了Thomasland、Mother Farm 及 Disneyland。Mother Farm 是第一次去,雖然路途遠,但可以摸摸綿羊,同猪仔賽跑,抱抱小動物,都是在香港比較少玩的活動。如果可以學Edea同多一些同學仔去玩,相信更加開心!我們去了新宿御院,真是一片花海呢!

原文章由 ngkf 於 08-4-18 23:04 發表
我地係自由行,其實去6日得四日玩. 頭尾都無了2日.

今次其實去得好少地方,不過而家上網真係好多information. 番來前最後一日都上yahoo.co.jp 知道新宿御院櫻花"滿開”. 仲有得睇.

池袋個防災管真係值得帶小朋友去.  ...

都幾吸引㗎 最衰我唔識係BK attach相片,否則可以send比睇吓似唔似!以前去過上野賞櫻,但比較喜歡新宿御院,一片大草地和花,很舒服!

上年Term break 我地去了沙巴,確是一個適合一家大小去玩的地方,有機會一定會再去!

原文章由 edea 於 08-4-22 23:54 發表

嘩, 花海...好吸引 親近小動物都係令孩子有多d愛心既好活動!

已發了2個e-mail比你,請check。

不過我只用了普通儍瓜機,技術麻麻,相片絕不及真實的吸引,怕令你失望

原文章由 edea 於 08-4-26 00:48 發表

可以send俾我, 我post上黎大家分享呀! 我email係:bkedea.yahoo.com.hk

好想睇相, 你形容都好靚啊~~

每班的打針時間應該都不同的,好似1C與1D的健康檢查日都不同。

原文章由 中天英 於 08-5-31 03:10 發表
乜又打釘咩?  好似冇聽大仔講喎。
‹ 上一主題|下一主題