用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基 (九龍塘 ) 2005
go

樂基 (九龍塘 ) 2005 [複製鏈接]

Re: 樂基 (九龍塘 ) 2005

BOBO,

請 up date 返去頭頂!

* 2005 * up-date 資料

GF
----
1) jm03

GC1
------
1) ekan - Beatrice
2) 劉太 - Adrian

GC2
-------
1) BOBO128 - Chloe
2) sueyen - Heaton
3) 12355 - kasper

GE
------
1) vivianjasper - jasper
2) amy_chan - angus

NC1
------
1) Shermanmum - Sherman
2) joeykachunpak

高班
------
1)ddd
안 녕 하 세 요

BOBO,
逃學
안 녕 하 세 요

Shermanmum,
我無參加"大埔天文臺"啊,因為睇星,好似唔多o岩我個仔,佢都未識欣賞,所以無畏浪費錢,等佢再大o的先去!

12355,
功課應該要當日做,第二日交喎,你無交功課
係啊,你早上返學,可否幫下我眼,睇下"棠棠"呢?幫我睇下佢o既情況,有無唔乖&蝦人!

BOBO,
你就好啦,有得去玩,仲要唔止去一次
你都幫下眼啦(睇"棠棠"),唔o該晒...................
안 녕 하 세 요

ekan,

係啊,真係"塗鴉"啊,都唔知佢劃乜,我問佢劃乜,佢話入面有daddy & 媽咪,但我一O的都睇唔出!
不如大家影下自己仔女劃o左乜,放上黎睇下 ,實好有趣!
안 녕 하 세 요

jm03,

大多數小朋友都會著中國衫,當然都會有其他小朋友著普通衫啦!其實唔係個個節日都需要特別打扮o架,所以唔洗驚無時間次次買!
o係我記憶當中,只係中秋節 party、農曆新年 party、萬聖節 party 需要特別打扮!
안 녕 하 세 요

jm03,

深水埗福華街一帶...都好多童裝,應該都會有中國衫!
안 녕 하 세 요

12355,

我報o左體操班,音樂班唔夠年齡(3.5歲)!
校車應該有o既喎,你問下羅太啦,因我記得,佢話...如果參加學校課外活動,都會送埋返家!
안 녕 하 세 요

ekan,
唔洗一定要著繡花鞋O架,普通鞋已ok,你真係好認真喎!
以家讀音樂班都唔會太早,我仔上年兩歲幾時,都有讀,不過就唔係 Yip's 攪o既,音樂班...三個月應該都會再開班(程度再深o的o既班),詳情...你都係問下學校會清楚 d!
GC2 就有一樣功課,GC1 唔知係咪一樣有呢?

Cyrusmum,
未收到相!
未見有畢業典禮相睇!

jm03,

我仲未買o添
안 녕 하 세 요

12355,
唔洗再比第二o的學生相學校啦(芝柏相已夠用) ,bobo 因為6月頭...就去o左長假期旅行,所以學校先未比相佢,變o左開學先比返佢!
係啊,"棠棠"日日都o係學校食飯,因個衰豬成日蝦我 ,o係屋企..成日都唔食飯,所以咪比佢係學校食飯,以家有老師睇住,食得好o左
咁上完課外活動後,你咪要自己接囉 ,你條路好慢長喎!
"棠棠"應該認得你o架,因佢記性都幾好,佢同邊個朋友仔傾計呢(上堂時候傾計 !)?

BOBO,
我都覺得 chloe 專注力唔錯,因佢可以劃出有文有路o既畫,要坐定定劃喎 ,叻女!
你係邊到學 phonic?我都想幫"棠棠"報,但我有一樣o野幾擔心,因學校教個套 phonic,同出面o既教法...係咪會唔同呢?咁樣,會否令小朋友無所適從呢?
안 녕 하 세 요

jm03,
其實你唔洗驚太細個...會太累,因兩歲班唔會有咁多課外活動比佢o地參加,就算有,多數都係星期六返!

BOBO,
你唔好講到係學校食飯有咁多好處
小心比學校話我o地(搧動其他家長參加學校午飯罪)!
其實學校係唔主張咁樣比小朋友食飯o家,留係學校食飯o既目的,係比參加課外活動o既小朋友食,而我個仔係個別例子,因佢係o係屋企食得差,所以先比佢試下學校食!
안 녕 하 세 요

Shermanmum,

如果Sherman想係學校食飯,咁學校都會要求小朋友自己食飯,因學校想小朋友學識照顧自己,食飯錢係一個月計!
안 녕 하 세 요

bobo,

我好想知道 Chloe o既功課中"塗鴉"係劃o左乜,我想睇下佢o既畫工 ,可否影黎睇下!
안 녕 하 세 요

BOBO,
chloe 心情差,你有無逗返佢開心啊,唔緊要啦,小朋友好快唔記得唔開心o既o野  

12355,
一星期應該會有兩日有功課,多數都係今日比功課,天日就要交!
我諗真係工人姊姊幫佢手喎,因家課應該唔會係學校做o架!

Shermanmum,
或者你都報下課外活動啦,咁 Sherman 又可以試下學校食飯,而且仲可以學到書本學唔到o既o野!
안 녕 하 세 요

BOBO,

我諗小朋友都好鍾意用眼淚攻勢
你報o左 phonic course 未?c火,係星期六上堂,我多數報唔到,因星期六"棠公公"都會接大少去玩!
你知唔知星期一至星期五會再有 phonic course 嗎?
안 녕 하 세 요

BOBO128 寫道:
另外係出面 報 2 個
2) english

請你係邊到報o左英文??教得好嗎??
안 녕 하 세 요

BOBO &12355,
sorry, 呢排掛住瘟仔 ,所以無入黎睇留言 ,食早餐,我 ok 啊,你o地想幾時食??

BOBO,
嘩..........兩公婆放底個女去玩,係咪再渡蜜月啊?
안 녕 하 세 요

12355, bobo,
星期 2, 我 ok!

---------------------------------------------------------

12355,
你咁講得, 你都心中有數啦, 點會係瘟自己個仔   !

12355 寫道:
yen,
瘟棠棠寶貝仔係唔係!
안 녕 하 세 요

Bo Bo, 12355,
今日你o地囝囡扮乜呢?我仔扮小飛俠!本來想今日約你o地食早餐,放學後可以影大合照,但又驚咁遲先約你o地(你o地可能唔得)!

Shermanmum,
今日 Sherman 扮乜呢?我等小巴時(接仔),見到姐姐抱住Sherman,Sherman 著住件綠色衫,而且佢仲望住我,唔知係咪認得我呢
안 녕 하 세 요

Shermanmum 寫道:
不過今早見唔到棠棠喎   棠棠扮乜嘢呀?

棠棠搭校車返學o架,所以你未必見到佢!
扮小飛俠
안 녕 하 세 요

12355,
學校 christmas party 我o地都會去啊,係啊...學 bobo 話齋,你填 chloe 名上去,咁好大機會會坐埋一齊!
學校旅行我都報o左,但今日陳老師打電話比我,原來我張票寫錯日期,要補返張新o既,其實我都考慮緊去唔去,因都只得我同仔去,上年又係咁,兩個人,我覺得幾辛苦,今年都唔多想去,而且今次係去農場,會有好多雞雞喎,所以......我可能宿沙唔去!

BOBO,
christmas party 你有無約其他媽咪一齊坐,我都幾想同你坐,但又唔知你有無約人,所以只係填o左 T T 個名,如你無約人,我o地四個家庭都可以坐埋一齊喎
안 녕 하 세 요
‹ 上一主題|下一主題