用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Ching_Mammy
go

HKUGA [複製鏈接]

請問有無香港區既路線架? 如果有可否 send 埋比我呢?
thanks!

原帖由 ziyi 於 10-11-30 12:58 發表
PM你E-mail給我
我今晚返屋企scan完e-mail俾你

唔好意思, 唔知點解幾個月前我就開始 send 唔到 pm. 你介唔介意 pm 你 email 我, 我 email 你我個 email address?
唔好意思咁麻煩!
原帖由 ziyi 於 10-11-30 13:08 發表
有,PM e-mail給我

got it, thanks!
我reply 左你 pm, 唔知你收唔收到, 都唔明點解我send 唔到 pm 比人, 只有人地send 到比我, 唉!!

原帖由 ziyi 於 10-11-30 13:22 發表
check PM, just send to you

Oh 原來要咁架? thanks!!
下次我識喇, haha~
原帖由 Charlotte_mom 於 10-11-30 16:33 發表
BK個PM怪怪地
你要抄低人地個網名"即收件人個名"
然後去返自己廣場果邊就SEND到架喇

got it. thanks a lot!
原帖由 ziyi 於 10-11-30 23:19 發表
E-mail 左俾你,check下啦

真係好多....

估唔到可以有咁多 ELA, 但係咪應該要抽架呢? 唔知一人可以報幾多個 ELA 呢?

原帖由 ziyi 於 10-12-1 11:55 發表
對不起,E-mail給你的那一份是for Jdepp.所以我偷懶沒有scan TKO的
今晚scan完再E過俾你,你睇住ELA先啦
很多選擇,花多眼亂

寶馬山公開旅<== 即係童軍呀?
幾大可以參加架呢?

btw, 雖然只係見過你一次, 但你成日都比咁多 info 我, 真係好多謝你呀!! 有機會請你食飯丫(我知你好忙....)~ hehe~

原帖由 Charlotte_mom 於 10-12-1 16:04 發表
其實主要集中O係星期5吧, 其他日子唔算太多選擇WOR
有D活動會多人爭例如小童軍, 不過唔緊要, 我女玩開寶馬山公開旅, 逢星期六下午, 攪得幾好, 有興趣請PM我
九龍區家長可能要考慮埋交通安排了
...

我好想講比大家知呢....

我朝朝同個女等校車時, 都見到一個大約 14,5 歲既女仔一齊係度等港同書院既校車, 今朝我好唐突咁埋去同佢打招呼, 話左比佢知港同小學收左我女, 問佢對間學校有咩睇法~

個女仔好斯文大方, 佢媽媽話佢係由小學就開始讀呢間學校, 一直都好滿意, 話最大得著係估唔到個女到中學, 都仲係日日咁鍾意返學, 好愛自己間學校~

佢叫我有心理準備, 係港同讀有時可以 free 到你唔信, d 小朋友可以開心到你驚, 不過換左校長, 聽講話嚴厲左, 有要求左 (係成績上), 可能無以前咁 free 喇~

我聽完佢講好安樂呀, 如果你話係成績上要求仲高左, 咁咪仲好, rite? 因為到頭黎大家都係係同一個 pool 度考試, 可以愉快學習而水平又提高左, 幾咁 2 全其美呢!!

哈哈, 我係咪太早開心呢?

iwff,
咁真係好事黎wor, 嚴謹左令小朋友無咁心散, 但又保留住原來既理念, 係值得高興架 :)

從面試過程, 我都覺得港同行政做得好好, 好有效率, 比人好專業既感覺~

你仔仔將會係我地既師兄, hahaha, 以後請你多多提點呀!!
原帖由 iwff 於 10-12-2 09:41 發表
jdepp,
你聽的一定係事實,我朋友女兒係最早期入讀港同的,起初係好 free 又少功課,一,二年班又冇考試,真係讀得係好開心架。後來細女入讀港同,慢慢開始有改變,真係多了功課(但一定比津校少),學習上都嚴謹左,但得覺得係好事。轉了 ...

其實可能轉左校長學校仲有彈性左, 唔係只著重活動, 成績都睇重左, 對於將來要同其他學校一齊考公開試, 絕對係好事wor, hehe~
原帖由 mimi1102 於 10-12-2 09:47 發表
出面好多流言, 都話港同轉左新校長冇以前咁好, 又話行政混亂 ..我諗, 只有小朋友响港同讀緊的家長先會知道 ..

hehe, 期待 9月同你囡囡做同學喇, 請多多指教!!
原帖由 ziyi 於 10-12-2 09:59 發表
咁,係咪代表你做了決定
有人歡喜有人懮了

mimi1102,
please check pm.
原帖由 mimi1102 於 10-12-2 10:05 發表
同意 ...
睇黎 ..你今朝真係好似做左個大決定 ~

你講得好岩....

嘩, 比佢地見下面玩下先.....好提議wor, 咁佢地就真係未返學, 先興奮, hahaha~

原帖由 ziyi 於 10-12-2 10:17 發表
大家咁話啦
我好明白你在決定前的痛苦
始終2間都是好的學校,不過我比你一早認識了一個道理:
"沒有不好的學校,只有不適合的學校"
在呢道很高興囡囡未入學已經先認識一群港同的準家長,家長
我們會否有機會在小朋友未上 ...

iwff,
咁你幸福好多, 我由幾個月前, 就開始遊說我老公, 到佢最終肯一齊去簡介會, 成件事就好似我一個人決定咁, 好大壓力呀!!!

你講得岩, 人生有好多決定, 好多時都無話對與錯既~

jdepp
原帖由 iwff 於 10-12-2 10:27 發表
jdepp,
放心啦。人生有好多決定的, 小學只係一個開始, 唔係一個終結。我住TKO, 當初好多人叫我比仔仔去九龍塘的幼稚園讀會好過TKO, 後來我都決定比阿仔讀區內的普通幼稚園, 結果仔仔有愉快的3年幼兒生活, 亦不用坐1 ...

yeah, 一齊做同學仔, hahaha~
原帖由 momohh 於 10-12-2 10:35 發表
iwff,
我都有一間TKO學校的offer, 不過,現在我好肯定會放棄這校, 而讀港同喇 !

ziyi 開左 topic 喇, 大家去返港同果邊傾啦~ hehe~

原帖由 iwff 於 10-12-2 10:49 發表
jdepp,
我老公只係支持我選港同咋, 其他3間佢唔支持架, 所以我最初都好掙扎, 佢連簡介會都唔去呀! 我要不斷祈禱才作決定 !
不如我建議你地2011-2012的新家長, 去小學一覽港同開一個新TOPIC啦, 我都會入來傾 ...

咁男仔咪好搶手

我估新翠唔養得狗喇, 所以都無諗住去睇~

我仲要有 2 隻狗, 雖然係狗仔, 但係我想佢地堂堂正正咁出入, 唔想佢地做非法居民, hahaha, 所以搵地方好頭痛~
原帖由 ziyi 於 10-12-3 13:30 發表
看你相頭,要問埋狗狗的問題
加埋你現在住的地方,搬東西,每件都要為了那幾級樓梯要加
‹ 上一主題|下一主題