用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ ...
樓主: Vianne媽咪
go

09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ [複製鏈接]

hi,我囝囝係gold group am class,8月我會帶佢返學到9月先搭校車。我打算買1套運動裝2套校服,應該夠呱。

我打算8月尾去dr.kong買呀

原帖由 Vianne媽咪 於 09-7-19 12:05 發表
各位媽咪,

你地有冇idea去邊度買返學鞋?

回覆 2# 兜仔媽媽 的文章

hi....兜仔媽媽 & sheffield,返學見啦!!

lable貼好似唔洗喎~~

hi sheffield
我其實見到你,但掛住個仔無say hi。好似第日就唔見你啦,我係坐係你後面近廚房玩具張枱,我個仔係比較大個同瘦架,有無印象呢?
老師打黎話我個仔返學都ok,你個女點呀?老師都話我哋班無咩人扭計。

原帖由 sheffield 於 09-8-14 17:07 發表
kamtai同兜仔媽媽,
你地亞b點呀?認唔出邊個個係你地個寶貝喎!我只係同堯堯返左等一日,之後兩日都係姨婆同佢返,你地坐邊到架?我地坐近門口個張機枱,個班多數都係男孩子,所以認唔出你地呀!

...

dream4reality,

係呀呢半個月老師都打左4次比我,講番仔仔上堂d野,佢咁主動我都覺得幾好架!!不過尋日打黎叫我唔好同亞仔帶錶,好瘀呀........

原帖由 dream4reality 於 09-8-21 11:20 發表
kamtai ... 乜你阿b個班上主任咁好打比你同你講呀?  呢個月多數係我同老公輪住咁接阿仔放學,但阿仔班果兩個老師都唔係咁主動講的,多數要我哋問...我哋唔係咁滿意呢樣嘢.

cherylau_b, 想信你個女應冇再喊吧, 我接放 ...

hi sheffield

我又唔見tony唱校歌,但佢會口upup祈禱。
你有無見尋日拎左頂蜜峰帽返屋企?好得意,我估佢哋返學都好開心。

**報名表到時係網上有得download**

原來係咁~~
thx

原帖由 jeje 於 09-9-1 15:53 發表
今日問清楚Miss Kwok 啦, 原來佢地會開另一班專for 未上過8月班嘅小朋友, 時間就好似8月班嗰d 咁頭3日返1個鐘(家長可陪), 然後返2個鐘, 再之後就返自己本來嗰班上3個鐘, 係睇小朋友情況而定幾時可以返3個鐘. ...

HI,星期五個仔返黎話老師帶口罩,問佢點解,佢話老師咳。星期六晚亞仔就發燒、咳、流鼻水.....點知星期一老師就話學校有人豬流感啦!!!燒左幾日都唔退,今日要帶去診所驗下,都唔知點好。
個仔都無返幾日學,又驚傳染人,又驚比人傳染........
返左唔夠一個月學,個仔病左2次,返學真係容易病d??!!

去完流感診所啦,話佢鬼打無咁精神唔係病徵,屬正常發燒喎!!咁就收左兩舊水......

hi je je,

我個仔同你小朋友同班架!!佢無返成個星期學,原來又多個確診,咁你小朋友仲會唔會返學呀??
個仔已經好番啦,但仲諗緊比唔比佢返學,唔返佢真係係屋企好無聊,返學會開心d。

原帖由 jeje 於 09-9-18 14:57 發表
真係好多小朋友病啊, 希望你地d 小朋友快d 好返. 今日又收到通告話下午班有一個確診, 幸好已經康復.

另外有一張家長回條係出席家長會日期, 我想問大家係咪一定會去? ...
‹ 上一主題|下一主題