用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇 york NIE AM 嘅媽咪 呀
樓主: venusbaby1176
go

有冇 york NIE AM 嘅媽咪 呀 [複製鏈接]

我女兒就讀 york NIE AM 開學兩個星期,你哋小朋友適應咗未呀.
   0    0    0    0

我個女讀NIE 每天都會問佢老師有冇打開書本教你讀書呀, 每次問都話冇,真係好想知道佢上課既情況,唔知會否安排家長觀課呢? 仲有想問有冇媽咪知唔知新校舍大唔大?因女兒搭校車,我仲未到過學校呀.

回覆 6# rabbitann 的文章

Hi rabbitann 我個女係大女 4月出世, 請問你哋知唔知N1 大約有幾多班呀? 每班有幾多人呀? 會唔會因為人太多,冇時間打俾啲家長呢.

Hi 今日我個女仲話有個MR X (因聽唔到佢發音) 可能係外藉老師, 同佢哋一齊唱歌,我都覺得佢讀得幾開心

Hi 請問有冇媽咪知個劍橋課程大約幾時開始報讀呢?

Hi 原來新派兩隻DVD係平時睇 我以為要學校教咗先睇. 仲有我覺得學校自制嗰隻英文DVD都幾好,有多位外藉老師教字母拼音. 依家我個女係學校學咗英文歌返嚟都曾唱俾我聽,雖然啲音唔係好準,但我都好開心啦.

今晚掛咗 8 号 明天多數唔使返學啦, 我個女就開心啦.

回覆 1# Meihui 的文章

hi meihui
我個女都係NIE呀,知唔知NIE幾多人一班呀?
今日收到興趣班通告,都唔知參加邊樣.

回覆 14# Meihui 的文章

Hi Meihui
原來你生咗BB 恭喜你呀. 你想參加體操班呀,我就想參加小提琴,但聽講甘細個學對條頸唔係咁好,所以依家仲未决定.

回覆 1# Meihui 的文章

Hi meihui
唔該你嘅報告, 25人一班好似好多人. 但小朋友學到嘢就唔緊要啦. 你會否參加18/12嘅聖聯歡會呀?$290一位,好似貴咗啲.
‹ 上一主題|下一主題