用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 華夏杯是不是所有參加的小朋友都有獎的? ...
go

華夏杯是不是所有參加的小朋友都有獎的? [複製鏈接]

醒目開學勳章

按照上年計算方法喺按每級計
特等獎1%
一等獎6%
二等獎12%
三等獎16%
加埋唔到40%人得獎。
佢排名喺跟分數來排,同分以年紀較小的排先。

得獎人數多原因喺參賽人數真喺好多!

醒目開學勳章

原帖由 lks050526 於 11-1-27 14:22 發表
唔係woh...我打電話問了3個不同職員.他們都說只分一等 , 二等....
而1 2  3等獎  內就沒有再細分先後

我喺上年個報名章程讀睇到咖,今年就冇寫。

醒目開學勳章

原帖由 angelmumy 於 11-1-28 20:59 發表
SORRY, SORRY, 講錯晒.

回到家重新看了, 正確資料:

2011年第七屇"亞洲杯"奧數之星創新思維初賽

亞洲杯奧數之星新思維邀請賽是一個具規模的國際性數學比賽, 包括中國各省市,香港,澳門,台灣,馬來西亞,泰國,美國等國 ...

多謝你的資料,不過我在個網度只是找到第六屆!

醒目開學勳章

原帖由 angelmumy 於 11-1-31 09:53 發表
係wo, 我都唔知點解, 在網上找不到資料. 我估可能學校係奧數協會的會員,  提早有資料吧. 好像港澳杯一樣, 個網好快就截止.

angelmumy

好多謝你讓我知道有這個比賽, 我之前錯過了港澳盃,現在我會多D留意下個網頁睇下幾時公開報名。

醒目開學勳章

thomas_dad
謝謝分享!
好奇怪我print出黎個報名表格分開兩張紙,上半部在第一張紙,下半部在第二張,未填過咁奇怪的報名表。

醒目開學勳章

原帖由 thomas_dad 於 11-2-22 11:34 發表
網上的表格不知怎列印,所以我便致電叫他們把表格電郵給我,幾經努力下,終於把它弄成為一張過的表格。

回電的老師並推薦我參加賽前培圳班,但我很快便婉拒了。反而它的上屆試題$40元不算貴,我會買給小兒預先了解一下範圍。
...

Thomas_dad
好感激你的幫忙!但我昨天已經把怪怪的報名表格寄出了。

期待你的試題分享!

醒目開學勳章

我今次都唔知報唔報到,佢D職員打給我話我張支票忘記了簽名,要我補寄但我今日先寄唔知佢當唔當我過期?我真大頭蝦。

醒目開學勳章

四月還有個 多元智能盃 ,現在還在接受報名,大家有冇興趣?
‹ 上一主題|下一主題