用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 P.2-P.4家長~
樓主: superyen
go

P.2-P.4家長~ [複製鏈接]

學校參加左「Love Ideas, Love HK集思公益計劃」,項目編號係902418(愛孩子 愛運動 愛閱讀) 計劃,大家上網http://www.loveideas.hk 或打電話36998800去投票支持下LA.

回復 superyen 的帖子

hehe,尋晚我老公睇完張相,都話d人實以為佢有3個女,我話你就想ar, 我兩個女咋, 阿妹出世之後,加埋依家讀埋n1,我都無咩時間理大女ar, 好在佢都ok la, 你做返野ar? 咁邊個揍佢地ar?

回復 kcpak 的帖子

thanks thanks!

阿女尋日個兩份卷,ENG就考得好好LOR, KEEP住水準,不過MATHS 就....,唉,佢有D失望LOR,尋晚仲喊,因佢考完個時,話識,可能佢以為自己識LA, 點知尋日拎到份卷就一般LA, 都OK 概,不過唔係佢心中的分數LOR,我叫佢自己睇一次份試卷,係自己唔識做定錯係邊,佢睇完話係唔小心錯,都係計錯數,睇錯數字咁LA,

ANYWAY,我覺得佢今次考試都盡左力,因佢今次真係好專心溫同做好多練習,有時考試D野,有好多因素,臨場表現,緊張.....同佢可能對MATHS無咁大信心,SO我尋晚都買左D CUPCAKE 獎勵佢,我拎返去時,佢話WHY有獎勵,話自己MATHS都唔係考得好好,跟住我話,唔緊要LA,盡左力就OK,同ENG考得好好,欣賞佢過程中的努力.佢不知食得幾HAPPY.

回復 TungTungB 的帖子

JOVI話有3個A, 13B, 其餘係C WOR.

MATHS 對佢地黎講真係一個考驗,ANYWAY,考完就算, 讀書真係一條慢長的路,唔好只著眼依家,以前阿女剛升上小一,我都係緊張大使黎架,依家都學識放鬆,係放鬆時佢地又無咁大壓力,我最唔想見係影響親子關係,就黎放SUMMER,你地有咩活動AR?

好豐富AR! 夏令營係咩黎AR? 我今個WEEKEND同佢地去太陸玩咋,之後都係安排大女參加下D興趣班,阿妹今年開始學畫畫同PHONICS LA,

7 月中好快黎LA, 好好享受你同阿女二人世界新加坡遊AR, 我都想去旅行AR, 不過HUBBY 超忙,我又唔可以一個帶晒2個去, 個次同JOVI 二人世界去BKK,不知幾嘆,不過如果帶埋阿妹,就要hubby去埋先搞得掂, so今個summer holiday,我地都係唸住去下OP, 迪迪尼,遊下長洲咁咋,好想佢地快D放假AR....

頭先同你講個團購,係YAHOO個度,你去LOOK下,好似是$68包3個HRS畫畫,如OK, 一齊JOIN LA.

回復 QQ_Monster 的帖子

我女話無人轉走WOR,不過佢話會有多個學生係隔離班轉入黎英文班.

我阿女個日返黎都話你個女拎左I PAD, 不知幾羨慕,我個女好緊張D 手掌仔架,仲要搵個盒自己收埋, 真替你開心!

要帶舊手冊咩? hehe, 阿女無帶ar,今朝係校門口見到你ar,不過見你同d 媽咪嗲緊,又費時老公等,so 無叫你ar, 知唔知邊個做班主任ar.? 阿女個班好似係miss mak wor, 阿女超happy.

miss mak 咪以前小一二教佢地eng個個老師ar, 我阿女勁like, 話佢成日獎勵佢地.

回復 wega 的帖子

hehe, 係wor, 多謝更正.

我尋晚返去,阿女已經係咁講班的野,又話點選班長,組長,又話同邊個一組,跟住我問,miss ma 係咪全程同你地講英文ar, 阿女話miss ma 比兩個選擇佢地,係轉堂時一係唔好講野,一係用英文講野,我話good la, 跟住我問佢,咁你點揀,阿女唔識答我,跟住就轉話題,話佢舉手同miss ma講 may i throw the rubbish, please, 佢話miss ma 應佢, you dont throw the bin, haha, 笑c我, 佢話miss ma聽錯佢個please 係bin, 我話你下次大聲d ma, 跟住阿女話唔通大大聲對住全班講掉垃圾咩, 好搞笑.
‹ 上一主題|下一主題