用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問屯門71區各家長??????????
樓主: joey1010
go

請問屯門71區各家長?????????? [複製鏈接]

Re: 請問屯門71區各家長??????????

各位Tuen Mun Ma Ma 好:

My home near Tuen Mun Pier, I know I am not in Zone 71, but my son is studing in Tung Wah Group Ko Tak Kim (Yau Oi). As I don't like other Kinder in Tuen Mun Pier

My son is K2, he need to choose Primary in September, I also don't like Primary in Tuen Mun Pier,
好似保良局梁周XX and 仁濟羅陳楚思 are little bit better,I heard your comments on a lot of schools in Zone 71.

Hi joey1010,
係咪淨係joey1010同我一樣今年9月要揀學校呢 ??

各位媽咪,請指教:
圓玄變英文直資,我直覺都幾好,但我如某mummy, sorry forget your name,it need 1 or more year to settle down for best result, if my son go there in 2005, I think it may not good for him.

(1)我都想過何日東但聽聞程度深+功課多,如個仔/女唔多smart + clever + hard,便會自討苦吃 ,大人+小朋友一起辛苦,是否如此!!???

(2)全日制大前提下,聽聞鄭任安也不錯,但點解會話舊校會好D,why ???

(3)我舊同事同我講佢朋友係蒙恩教,自讚話蒙恩真的不錯,聽妳地講拔臣也不錯,請問蒙恩和拔臣有什麼大分別?

(4)另想請問 Tuen Mun官小好唔好?

Thank you every mummy

Hi Michellemama,

Thanks for your comments.

煩想請教

(1)重有邊間拍得住何日東,重有無好介紹??

(2)想問屯門的小學是否真的比外面(其他區)的小學差嗎!!!
sorry, I am really no sense.

Dear all,

Thank you for all mummy's comment,.

I look forward to hearing more from you soon (more comment).

Certainly, I will do so.

我發問(1)個問題,妳回答我(6)個問題

我問
(1)想問屯門的小學是否真的比外面(其他區)的小學差嗎!!!
sorry, I am really no sense.

妳答
(1)點解你咁問??
(2)我想你指既差係咩意思呢??
(3)同邊區比呀??
(4)點先至為之好??
(5)因為依d學校位於屯門就唔好??
(6)我又想問所謂名校區內既學校,係咪間間都好好??

我先咁問,係因為前面有媽咪提到個女/仔入了ShamShuiPo的"什麼 "St. Francis(可能串錯,不大記得),跟著有D媽咪好似話覺得那位媽咪提到個女/仔入了一間好好的學校,我覺得那位媽咪言下之意個間學校好似真的很好很好(我個人感覺),所以我才有感而發,問這問題,我都補充左I am really no sense上去。

妳自己都標示,"妳好,大家傾"不"計",唔駛咁緊張,我自己個仔都在Tuen Mun studying,絕無惡意!!!!

多謝妳指教     

sorry唔好見怪, 我用字可能語氣較重,無情情又令妳,攬晒問題上身,只是我傻,asked silly question!!!

我想大家(包括我自己)都只是想知多D資料,如有失言,請見諒,希望大家能繼續溝通。

各位請指點,請問

(1)聽人講仁濟何式南這幾年成績大躍進??

(2)碼頭 仁濟羅陳楚思 及 保良局梁周順琴(除了全日/半日因素外)邊間較好?
聽講仁濟羅陳楚思課程及教學模式等各方面都在改革???

(3)唔好意思,好多心, 鄭任安 vs 拔臣 vs 蒙恩 vs 陳樹渠 ???(除了全日/半日因素外) 邊間較好

Thank you
‹ 上一主題|下一主題