用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 creative interview?
樓主: mimicatmao
go

creative interview? [複製鏈接]

我 18/10 都in 左了, 老師無問我問題 (內心反而仲有點不安), 又只係問我 am or pm class

我個女 都係第一次 interview, 她的表現比預期中原來差咁遠,,, 都不特止,,,,
唉!!! 佢衰到搶老師枝筆同紙 要寫字    老師當然無比佢la, 怕整親佢丫麻,,,, 所以老師唔問我問題都正常嘅, 我估都係唔得架la , in 完之後確實有點失落!

好似話 2weeks 內必定收到信

原帖由 whitelotus 於 09-10-22 12:46 發表
工人和我平時主要跟bb說英文, 搞到佢而家係英文人, 唔係好識中文, 幼稚園可以選英文作答嗎? 有沒有家人有類似的情況?

如果老師問你小朋友問題時, 你唯有在佢身邊講返英文

原帖由 saintbernard888 於 09-10-22 11:54 發表
咁interview果位老師有無比一粒星星貼係你地囝囝/囡囡果張有自已既名字label到呀??? 因為interview完之後臨走一刻,個老師話我個囡囡好乖喎, 送左一粒星星貼左係我個囡囡張名字label到.唔知咁樣會唔會代表咩??anyway  ...

有呀, 不過老師話無意思架喎, 只係表示 做左 interveiw 咁解, 怕有d 小朋友唔肯走, 仲留在課室內玩, d 老師就會以為佢未 in.

基本上我囡囡都有 say hi, say bye, 握手, 連飛吻都做埋,,,但佢係衰左搶老師紙及筆, 有人就話其實d 老師已經見慣見熟小朋友搶佢地d 野喎! 我都放心d 啦!

原帖由 saintbernard888 於 09-10-22 11:54 發表
咁interview果位老師有無比一粒星星貼係你地囝囝/囡囡果張有自已既名字label到呀??? 因為interview完之後臨走一刻,個老師話我個囡囡好乖喎, 送左一粒星星貼左係我個囡囡張名字label到.唔知咁樣會唔會代表咩??anyway  ...

其實我同我老公都聽到佢話收左 17xx 份form, 上下午班 各收 50人, 即其實係收 100人

原帖由 ruima 於 09-10-23 22:49 發表
今天問到下星期二開始會發信通知家長.

哇,,, 好緊張呀!!!

原帖由 小孖寶 於 09-10-27 21:09 發表
我都收到取錄信, 收左仔仔讀下午班, 但我意願係上午班, 點好呢?

你 in 的時候是否說明只想 上午班?

原帖由 jeffreyBB 於 09-10-28 16:19 發表
我仔仔PM class 收咗! 不過我老公interview當日去同啲老師交談過,覺得聽啲老師講嘢好似無乜水準,好多都無神無氣好似只求打份工,無乜教學熱誠! 連個演講校監演講都......唉!! 所以當日未聽完演講都提早走人, 肯定唔會 ...

當日, 我最唔明的是,,, 有好多家長都好早去到及暴曬, 學校都唔肯早點比人入去等

我所見的, 真的有d 老師好熱心好有愛心 去 interview, 但有d 真係好求奇好眼訓, 連笑容都無乜,  連我老公都話d miss 好似 sat. 玩天光後 又要返工的感覺!! < 無哂心機! > haha

‹ 上一主題|下一主題