用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 高小集中地 (2007)
樓主: Zoey
go

高小集中地 (2007) [複製鏈接]

各位媽咪, 請問你地仲有冇keep 住小四的課本呢?
請問小四的常識書有冇
今日常識新領域 - 健康的身體 (四年4冊)
如有, 可否給我呢?

原來常識書第4冊係用英文版的, 阿妹又用不到了.

原文章由 桃子 於 08-6-27 11:51 發表
各位媽咪, 請問你地仲有冇keep 住小四的課本呢?
請問小四的常識書有冇
今日常識新領域 - 健康的身體 (四年4冊)
如有, 可否給我呢?

Zoey,

想問下昨天派的英文暑期作業有冇附答案紙呢? 因為我搵唔到 唔知係咪阿囡收起左呢!

菲媽,
星期二在電視機看到小朋友和家長放榜的心情, 自己都有d擔心. 下年就輪到我地了, 真係不敢想像到時會怎樣? 唯有今個暑假唔好玩得太放, 早d收拾心情. 大家一齊努力吧!

原文章由 菲媽 於 08-7-8 17:03 發表

無論成績或升中派位結果如何,已經成為事實,不能改變,可以改變既係未來,未來係另一個開始,同學要有夢想,把夢想變成目標,然後向目標作不同的嘗試,再加上努力,一定能改變自己,夢想必可成真....

下星期開始番學喇! 今個星期真係要收執番個心情. 星期日校車打比我通知上校車時間, 今年我地早左好多, 阿囡要6:58分上車. 比往年早左10分鐘 到時真係要番學校食早餐喇!
你地d 校車時間有冇變呀???????

我都記得大約在這個時間的. 不過小三小四的水運會以往是在星期六舉行的. 今年唔知有冇變了.

原帖由 菲媽 於 08-10-17 09:59 發表
crabcrab,

我印象中小三小四水運會在4月尾, 五月頭舉行, 我記得係天氣剛剛開始回暖,但今年school calendar 就冇寫.

我真係驚我老人癡呆又復發....

終於又過左喇! 暫時可以放下心頭大石.
今個聖誕一定要盡情去happy 了.

原帖由 菲媽 於 08-12-17 10:00 發表
一關難過又一關......又捱過   

終於可以輕鬆下

新一年又開始了.
我祝大家身體健康, 笑口常開, 青春常駐.
祝小朋友學業進步, 聽教聽話, 快高長大, 聰明伶俐

星期四開始就是我地六年級的最後一次呈分試了. 希望各位小六學生比心機考好佢, 加油 加油
大家考到美滿的成績

菲媽,
我都好耐冇見你了.
今次停課, 阿女都好唔開心.
除了冇左畢業典禮外, 就係唔可以見到同學仔. 因為佢有一兩位同學會到別的學校升學, 所以好似有少少遺憾! 另外就係老師仲未同佢寫紀念冊, 因為之前老師講過完左個考試才寫的.
現在唯有等明天學校的通告, 看看有什麼安排喇!

原帖由 菲媽 於 09-6-22 21:47 發表
好耐冇上黎......

大家近況如何呀!

我女好唔開心, 如果唔復課就冇畢業典禮啦!

講下你地點睇.....
‹ 上一主題|下一主題