用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剑鳴interview
樓主: paullum
go

剑鳴interview [複製鏈接]

我都覺得登記哥PART可以一次過收埋錢加比埋LABEL 咁會好D, 小朋友無咩耐性排完衣到又去排另一到, 有時都要捉住佢, 佢見到有玩具玩就已經想走左去了...又要TUM佢入邊仲多玩具玩

請問衣間都仲要SECOND IN嗎? 我見之前有媽咪講過, 但佢收咁小位, 仲使唔使再有SECOND IN呀?

vincentchun 發表於 15-3-10 21:00
有冇諗過其實係考家長既一部分?
咁我都無特別有咩唔鐘意, 我一入去就開始要自己笑笑口對住所有人同物啦!   

我覺得太多人考同埋都無咁多位, 唔好抱咁大期望吧, 有時衣D學校同埋會睇埋家長背景呢? 講真, 咁GROUP IN 法, 大家小朋友都係差不多呢, 跟本點選到特別標青架呢?

colinli 發表於 15-3-18 15:57
I dun think they see the background of parents coz no such info. Is required in the application form ...

我講背景既意思唔係父母既小學讀邊間而係父母既職業背景呀....衣一PART全部學校都會問父母做咩職位, 邊一間公司等, 我覺得好多學校都會考慮埋衣一PART, 好多TASK 小朋友都會做到, 咁再分DETAIL D 咪可能會睇埋父母職業LAW...
‹ 上一主題|下一主題